fbpx

Reclame pe Facebook cu buget mic

O afacere de orice dimensiune poate profita de platforma puternică pe care Facebook a creat-o pentru a genera cerere. Poți face reclame pe Facebook cu buget mic.

Spre deosebire de canalele tradiționale de marketing – TV, radio, ziare – reclamele de pe Facebook nu trebuie să coste un braț și un picior. Mai bine, poți personaliza exact cine va fi și când va fi publicul tău, în loc să alegi un interval de timp și să speri să ajungi la clienți în timpul unei pauze comerciale.

Cu un cont de afaceri pe Facebook, crești gradul de cunoaștere a mărcii prin creșterea publicului.

Poți direcționa trafic direct către site-ul tău web pentru un anumit produs, serviciu sau promoție. Aceste tipuri de campanii pot viza chiar și publicuri locale, regionale, naționale sau globale.

Dar cum poti face reclame pe Facebook cu buget mic?

Iată un ghid în patru pași pentru a avea rezultate chiar și cu mai putin de 200 lei/zi.

De ce un buget atât de mic? Aplicarea a mai puțin de 200 lei pe zi îți permite să îți dezvolți traficul și expunerea, în timp ce colectezi noi informații și date dificile despre publicul tău. După ce ai acest lucru, poți cheltui mai mult – și poți cheltui mai inteligent.

1.Găsește publicul pe Facebook

Mai întâi, defineste publicul campaniei tale de Facebook. Care este cea mai bună practică pentru definirea publicului? Găsește cumpărătorul.

Dacă ai creat deja avatarul clienților, vei utiliza publicitatea Facebook pentru a viza aceste persoane diferite, în timp ce acestea se află în etapele lor de conștientizare și luare în considerare a călătoriei cumpărătorului.

Alinierea persoanelor tale de cumpărător cu publicul publicitar Facebook are multe avantaje. În primul rând, Facebook este o platformă ideală pentru creșterea gradului de conștientizare a mărcii, produsului și serviciilor tale. În al doilea rând, Facebook este o platformă excelentă pentru a crea și promova conținut care ajută cumpărătorii să te identifice.

Obiectivul tău de publicitate pe Facebook ar trebui să fie acela de a-i educa pe cumpărătorii tăi să afle mai multe despre modul în care compania le poate oferi soluția la problema lor și să-i ajuți să treacă printr-un proces de cumpărare.

Ex: Compania mea urmărește să vizeze publicul din trei județe. Cu ce ​​buget publicitar Facebook ar trebui să încep?

R: Un buget mic în timp ce vă adaptezi identificatorii de public este cel mai bun. Un buget de 200 lei ar putea fi cheltuit repede dacă încerci să crești acoperirea ta într-o zonă geografică mare.


2. Scrie un anunț eficient

Două lucruri sunt cele mai importante pentru un anunț eficient: imaginea și titlul reclamei.

Un utilizator Facebook, doar dacă ceva îi atrage atenția. Acel „ceva” sunt creativul și textul reclamei.

Crează două sau mai multe versiuni ale unui ad într-un document înainte de a intra pe Facebook. Variază titlul și găseste trei imagini diferite caresunt relevante pentru text.

Încearca un titlu care pune o întrebare sau care este foarte clar cu privire la scopul anunțului.

Iată un exemplu de anunț eficient, postat de Google.

reclame pe Facebook cu buget mic

Conținutul vizual este captivant și ajută la informarea spectatorului despre problema pe care compania o abordează pe blogul său. Mesajul din postare îi permite cititorului să știe că linkul îi va conduce să citească mai multe informațîi. Includerea „află mai multe” în copia anunțului îi permite, de asemenea, cititorului să știe că va merge pe un site web și părăseste Facebook.

Dacă nu ai un blog pe site-ul companiei ta, ar trebui să începi unul.

3.Cheltuieste până la 20 lei pentru fiecare campanie publicitară

Facebook necesită 5 lei / zi pentru publicitate. Obișnuiește-te să selectezi un buget de viață pentru fiecare campanie, care va ajuta la reducerea costurilor.

Bugetele pe toată durata de viață vă permit să setezi un maxim de cheltuieli publicitare personalizate. Pentru a începe, selectează cheltuielile între 5-15 lei pe zi în timp ce rulezi primele campanii. Această cheltuială zilnică scăzută este importantă, deoarece vei putea vedea ce anunțuri sunt mai eficiente și, ulterior, vei crește cheltuielile publicitare în consecință.

O valoare importantă pentru reclamele de pe Facebook este „Frecvența”. Acest număr vă arată de câte ori o persoană a văzut reclama ta. Cu cât difuzezi mai mult un anunț către același public, cu atât va fi mai mare frecvența. Cu toții am urmărit un singur anunț timp de zile – și poate afecta negativ performanța anunțului și, în timp, marca ta în general. Respectă o durată mai mică a campaniei publicitare și vei ajunge la rate de implicare mai mari (postări aprecieri, aprecieri pe pagină sau clicuri pe linkuri).

4.Prioritizează ceea ce funcționează

Pe măsură ce te îndrepți spre a doua sau a treia lună de publicitate, arunca o privire asupra tipurilor de anunțuri sau postări îmbunătățite care au primit cea mai bună interacțiune de la persoanele sau publicul tau.

Până la urmă, nu te complica

Crearea de reclame de calitate care să vă ajute publicul să vă înțeleagă afacerea și soluțiile. După ce te simți încrezător că înțelegi reclamele care rezonează cel mai bine cu publicul tau, aliniaza fiecare campanie la obiectivele tale.

În majoritatea cazurilor, nu este nevoie să cheltui 5.000 lei / lună pe Facebook – pentru orice număr de campanii. Forțeaza banii să lucreze mai mult și să ajungi mai departe cu bugete mai mici.

Poti avea rezultate si cu bugete sub 100 lei:

Nu uita de ședința ta de consultanță gratuită👉AICI

Mai jos ai și ghidul începătorului în Facebook ads👇

Descarcă acum ghidul tău gratuit!
Marketing by

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *