fbpx

Reach organic- un mic ghid al începătorului

Știu că în articolul anterior am vorbit despre reach organic și îl ai aici👉Impactul organic este mort. Totuși aceasta poate fi doar o perioada ca mai apoi reach-ul să își revină. Nu strică să știi ce trebuie să faci ca să mai ai și achiziții din organic.😊

Dacă obișnuiești să postezi pe pagina de Facebook a afacerii tale și nu promovezi plătit respectivele postări, articolul asta e prentru tine. Îți vom da cateva idei ca să ai un impact mai mare pe social media.

Creează conținut mai rar, dar mai calitativ pentru reach organic

Axează-te pe calitate, nu pe cantitate, dacă vrei să obții mai mult reach. Dacă faci 5 postări lucrate puțin, mediocre, într-o zi poate fi mai rău decât dacă postezi o dată la două zile, de exemplu, dar postările sunt mult mai calitative.

Alege subiecte interesante care să genereze engagement, lucrează pe text astfel încât să atragi atenția celui care dă scroll prin news feed chiar de la prima propoziție și alege imagini interesante.

Folosește ocazii din pop-culture în conținut pentru reach organic

Ce se întâmplă interesant în acest moment în oraș / țară / lume? Te ajută în vreun fel? Poți lega subiectul de ceva din nișa ta și să faci o postare din asta?

Folosește-te de astfel de ocazii pentru a crea conținut pe respectivul subiect care să fie ușor de distribuit de către cei care te urmăresc.

Folosește conținutul generat de clienți

O să va explicăm asta printr-un exemplu. Ai o pagină de Facebook cu un restaurant. Pe lângă postările pe care le creezi cu conținut propriu, poți vedea ce au postat oamenii despre tine (de exemplu, poze atașate de clienți în check-ins).

Postează pozele respective pe pagina ta și dă-i credit autorului în text.

Folosește conținut video

Conținutul video este cel mai urmărit tip de conținut de pe Facebook și a ajuns să apară tot mai des în news feed-urile utilizatorilor. Mai mult decât atât, acum pe mobile, în aplicația Facebook, a fost introdusă și secțiunea Watch / Listă video. Atât de tare apreciază Facebook video-urile, în principal pentru că generează engagement printre utilizatori. Profită de trend și folosește cât mai mult conținut video pe pagina ta pentru a-ți crește reach-ul organic.

Postează doar atunci când fanii paginii sunt cei mai activi

Intră pe pagina ta de Facebook la Statistici -> Postări. O să găsești asta ce e in imaginile de mai jos

-Alege ziua in care ai vazut ca ai cele mai multe interactiuni

– Alege tipul de continut(video, poza, link)

In pozele de mai jos se vede clar ca in weekend sunt cei mai multi fani online, iar continutul video este net superior.

Dacă te gândești că vrei să încerci să promovezi plătit unele dintre postări, alege să promovezi postările cu cele mai bune rezultate organice. Așa ai deja o validare anterioară cum că e ok conținutul pentru publicul țintă, deci vei obține rezultate și din promovarea plătită.

Nu uita de ședința ta de consultanță Gratuită👉Vreau Ședința!

Mai jos este și un mic ghid al începătorului. Pune mâna pe el👇

Descarcă acum ghidul tău gratuit!
Marketing by

Sursa: kiwi, Facebook Blueprint

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *