fbpx

Pagina de Facebook – ce postări să eviți

Chiar dacă te-ai străduit să îți faci o imagine online ca la carte și să îți faci fanii mulțumiți, o serie de postări greșite îți poate ruina toată muncă depusă până la momentul respectiv. Sigur nu vrei asta. In cele ce urmează îți vom da o serie de ponturi despre ce să nu postezi pe pagina de Facebook.

Nu îți promova insistent produsele pe pagina de Facebook

Știm că produsul tău este cel mai bun, dar nu trebuie să îți bombardezi publicul cu postări ” cumpără, cumpără, cumpără”. Ia o pauză, trage o gură de aer, și amintește-ți că trebuie să oferi VALOARE.

În loc să te folosești de Facebook/Instagram pentru a împinge publicul să „Cumpere, Cumpere, Cumpere”, scoate capul de la cutie și aruncă un ochi ( sau o ureche) la ce este interesată audiența ta, ce conținut apreciază, vezi ce fac influencerii și fă conținut pe baza asta. Poți să folosești regula 7-3-1.

Pagina de Facebook

Adică din 10 postări:

  • 7 trebuie să fie valoare( ce mai faci tu, despre produsul tău, diverse)
  • 3 postări în care spui subtil” Cumpără”
  • 1 postare cu memes sau lucruri de genul

Niciodată, dar niciodată să nu pui conținut politic sau religios

Și în ziua de zi cu zi, nu prea ar trebui să aduci în discuție aceste teme, așa că de ce ai face-o în mediul online când vrei să îți promovezi afacerea? Conținutul mai mereu poate fi ofensator sau irelevant pentru cineva. Just don’t do it.

Postări care sunt virale, dar nu au relevanță pentru brandul tău

Pagina de Facebook

Poate cel mai tentant lucru este să distribui ceva viral, din lipsa de timp sau altceva, dar care nu are legătură cu brandul tău. Urmăritorul tău sigur a văzut postarea deja. Trebuie să te asiguri că ce postezi are legătură cu tine și cu brandul tău!

Postări cu greșeli de scriere sau de gramatică

Credem că nu mai e nevoie de multe explicații aici🤣

Conținut inconsistent

Pagina de Facebook

Profilul de social media e oglinda ta în online, dacă el nu arată bine, nu exiști. Trebuie să îți faci un calendar cu postări(vezi în secțiunea postări, când sunt fanii tăi cel mai activi) și să postezi de cel puțin 3 ori pe săptămâna ca oamenii să nu te uite. Dacă postezi intro săptămâna 7 poze și umează o lună de pauză, ar trebui să refaci ceva.\

Prea multe hashtaguri

Hashtagurile sunt utile – măresc vizibilitatea conținutului tău și îl fac mai ușor de distribuit. Totuși, dacă îți umpli conținutul cu aceste semne, mai ales dacă sunt și irelevante, îți vei face postările greu de parcurs și vei dilua importanța celor importante. Înainte de a posta documentează-te cu privire la hashtagurile relevante pentru tine și pentru ceea ce postezi.

Conținut negativ sau denigrant

Părerile despre clienți sau competitori nu trebuie menționate pe rețelele sociale(da, știm că e tentant). Dacă primești comentarii negative nu trebuie să răspunzi cu aceeași monedă. Dacă îi tratezi pe oameni cu respect și le vorbești politicos poate o să îți cumpere produsul mai târziu.

Ședința ta de consultanță gratuită 👉AICI

Sperăm că ți-a fost de folos și te așteptăm și cu altele👌

Descarcă acum ghidul tău gratuit!
Marketing by

Sursa: Aici

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *