fbpx

Optimizare CPC: Profitați la maximum de bugetul dvs.

CPC- Cost Per Clcik

CPC nu constituie o țintă de afaceri pentru agenții de publicitate, ci mai degrabă acest indicator este mai mult relativ la forța cererii și ofertei care se ciocnesc între ele pentru a determina prețurile efective pentru destinațiile de plasare ale anunțurilor. Cu toate acestea, este încă util să înțelegeți detaliile CPC.

Licitație CPC și publicitate

Ca valoare, CPC este doar bugetul general al campaniei împărțit la numărul de clicuri. Măsoara cât de departe ajung banii pentru campaniile lansate și câte clicuri obțineți pe fiecare leu cheltuit.

Ca model de preț, CPC implică faptul ca un agent de publicitate este taxat și că un editor este plătit de fiecare dată când un utilizator face clic pe un anunț. În prezent, acest model domină piața publicității, deoarece agenții de publicitate nu plătesc pentru afișările care nu duc la clicuri, în timp ce editorii pot câștiga mai mult în comparație cu modelul CPM, cu condiția ca vizibilitatea anunțului să fie ridicată.

Platforma de publicitate folosește acest model de tarifare după cum urmează: agenții de publicitate pregătesc reclame, ajustează setările de direcționare și își stabilesc sumele licitate cost-pe-clic, adică prețul pe care acceptă să îl plătească pentru afișările vizate. Înainte de fiecare destinație de plasare a anunțului, are loc o licitație internă și impresia este acordată agentului de publicitate cu cea mai mare sumă licitată și cu probabilitatea de a primi clicuri de utilizator.

Cu cât sume licitate CPC sunt mai mari, cu atât mai multe licitații vor câștiga anunțurile dvs., prin urmare, veți primi mai multe afișări și veți ajunge la un public mai mare. Cu toate acestea, un CPC ridicat duce la mai mulți bani cheltuiți, iar acoperirea maximă nu este egală cu conversiile maxime. Cum ar trebui să își echilibreze CPC-ul pentru a obține o acoperire optimă?

Factori cheie

Ratele CPC sunt direct afectate, dacă nu dictate, de nivelul de concurență dintre agenții de publicitate pentru a ajunge la acest public specific sau pentru a obține aceste destinații de plasare publicitare. În esență, aceste tarife sunt sumele licitate, astfel încât să câștigați licitația primind impresia căutată numai atunci când oferta dvs. este mai mare decât cele stabilite de concurenți.

Pentru unele surse de trafic și zone geografice, nivelul concurenței este destul de ridicat; agenții de publicitate sunt gata să plătească mai mult pentru aceste clicuri. De exemplu, rata CPC pe piața americană sau cehă va fi întotdeauna mai mare decât în ​​Asia. Traficul mobil are diferențe similare: traficul pe iOS este întotdeauna mai scump. Când mergeți după niște nișe după cheltuieli mari, trebuie să fiți gata să plătiți mai mult; totuși, comparați întotdeauna aceste costuri cu valoarea așteptată pe durata de viață a clienților și cu ratele de conversie pe care acești clicuri ar trebui să le conducă.

Ratele CPC merg mână în mână cu calitatea și ratele de clic ale reclamelor publicitare. Rata de clic (CTR) este procentajul de utilizatori care dau clic pe un anunț împărțit la numărul de afișări date. Bineînțeles, cu cât aveți mai multe reclame publicitare atractive și de înaltă calitate, cu atât sunt mai performante, de ex. anunțurile dvs. vor trebui afișate de zeci de mii de ori, nu sute pentru a obține o mie de clicuri.

Până în prezent, dacă intenționați să vizați un public sau o geografie foarte largă, cu o concurență redusă, în timp ce utilizați reclame captivante de înaltă calitate, vă puteți aștepta ca suma CPC să fie destul de scăzută. Dar ce puteți face pentru a îmbunătăți CPC fără a vă afecta acoperirea campaniei și obiectivele comerciale?

Optimizare CPC

În timp ce vă puneți accentul pe obiectivele dvs. comerciale finale (abonamente, clienți potențiali, achiziții etc.), puteți optimiza campaniile pentru un CPC mai mic. Asta înseamnă să controlați și să îmbunătățiți cât de departe merge bugetul campaniei dvs. în aceste campanii, ajungând la mai multe segmente de public țintă cu CPC mai mici.

În etapele inițiale, se poate recomanda setarea sumelor licitate CPC puțin mai mari decât se aștepta. Acest lucru vă va permite să obțineți un CTR mai bun și să aveți suficiente intrări pentru o optimizare ulterioară. După ce anunțurile dvs. au concurat pentru tot felul de destinații de plasare relevante cu diferite niveluri de concurență, puteți analiza conversiile primite (nu doar clicuri) pentru a vedea ce poate fi îmbunătățit.

Pe măsură ce restrângeți datele de testare pentru a reduce CPC, notați punctele tari și slabe ale campaniei dvs. Puteți dezactiva sursele de trafic cu conversie redusă sau le puteți combina într-o campanie separată cu un CPC mai mic. După aceea, puteți crește suma CPC pentru o campanie cu trafic de conversie eficient și ridicat.

Acest lucru se face adesea în conformitate cu următoarele criterii:

  • Analizati campaniile în funcție de geografie: peisajul competitiv pentru fiecare locație este diferit, deci ajustați tarifele CPC în consecință
  • Detalierea campaniilor în funcție de dispozitiv: traficul de pe dispozitive mobile și de pe PC-uri poate sa fie diferita.
CPC

Pe măsură ce publicul dvs. se obosește văzând aceleași reclame și mai ales imagini, ar trebui să testați și să adăugați reclame noi în mod regulat. Rețineți că miniaturile sunt de obicei arse destul de repede, în timp ce puteți utiliza aceleași titluri pentru o perioadă mai lungă de timp. În funcție de scara pe care o difuzați, vă recomandăm să actualizați reclamele publicitare la fiecare 1-3 săptămâni.

Concluzie

Tarifele CPC mici nu sunt egale cu succesul, ține cont întotdeauna de obiectivele tale finale. În mod ideal, ai dori să compari prețul plătit pentru aceste clicuri cu valoarea derivată din acestea, care poate fi estimată ca fiind rata de conversie înmulțită cu valoarea medie pe viață a clientului.

Când vă optimizați tarifele CPC, nu uitați că acestea merg mână în mână cu CTR și cu competitivitatea tipului particular de trafic pe care îl vizați. Deși nu puteți controla nivelul cererii agenților de publicitate în cadrul licitației, puteți afecta CTR testând mai multe reclame și alegându-le pe cele mai atractive. În cele din urmă, sumele licitate CPC pot fi optimizate în funcție de performanța anumitor surse de trafic, de aceea vă recomandăm să aruncați o privire asupra eficienței lor individuale sau să utilizați optimizarea automată bazată pe reguli pe platforma noastră.

Sperăm că ți-au fost de ajutor aceste informații!

Nu uita de ședința ta de consultanță GRATUITĂ👉AICI

Mai jos ai și ghidul începătorului în Facebook Ads👇 pentru mai multe informații.

Descarcă acum ghidul tău gratuit!
Marketing by

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *