Da, marketing prin e-mail este încă relevant în 2022. De fapt, este una dintre cele mai eficiente metode de creștere a vânzărilor și a profiturilor.
În acest articol, vom prezenta de ce marketingul prin e-mail este atât de important și iti vom arăta câteva sfaturi pentru a derula o campanie de marketing prin e-mail de succes.
De ce e-mail marketing in 2022?
În mediul de astăzi, în care informațiile sunt partajate și distribuite prin intermediul rețelelor sociale și prin rezultatele căutării, metoda de modă veche de a trimite e-mailuri care promovează afaceri poate părea puțin prostească, dar stai, oare chiar așa este…?
Potrivit statisticilor, marketingul prin e-mail are cea mai mare rentabilitate a investiției (ROI) dintre tehnologiile „new-age” precum rețelele sociale, SEO, anunțurile cu cuvinte cheie și așa mai departe.
Adică, pentru fiecare dolar cheltuit pentru e-mail marketing, companiile se pot aștepta să câștige 40 dolari în vânzări.
Motivele sunt următoarele :
- Informațiile trimise prin e-mailuri sunt mult mai personale și de încredere
- Este nevoie de mai multe eforturi pentru a trimite e-mailuri, generând astfel mai multă încredere
- Este mult mai dificil să obții adresa de e-mail a unei persoanei decât contul de social media
- Peste 50% dintre oamenii de afaceri sunt oameni de vârstă mijlocie și, prin urmare, încă rămân la modul tradițional de a face afaceri.
- Informațiile trimise prin e-mailuri sunt mult mai sigure decât alte medii
Acum înțelegi mai bine de ce e-mail marketing este încă relevant în 2022. Ești dornic să înveți cum să gestionezi o campanie de marketing prin e-mail de succes? Să începem!
Vino cu campanii bune
Este corect. Există numeroase opțiuni pentru a face un split test. Pentru început, să definim o campanie de e-mail.
O campanie de e-mail este în esență un șablon de conținut de e-mail sau modul în care organizezi conținutul de e-mail pentru clienți.

Imaginea de mai sus prezintă ceea ce este considerat o campanie de succes. Începe cu un titlu mare care subliniază mesajul pe care dorește să-l exprime.
Apoi vine un rezumat scurt, la obiect, urmat de un buton de îndemn care trimite către un site web sau o pagină web. Pentru a face șablonul mai atrăgător, poți include câteva fotografii.
După ce ai creat unul, poate fi necesar să experimentezi cu mai multe șabloane, machete și structuri pentru a vedea care funcționează cel mai bine.
Separă lista de contacte
După ce ai adunat lista de contacte, sortează contactele în categorii distincte.
Deoarece marketingul prin e-mail necesită trimiterea mai multor campanii din când în când, acest lucru este esențial. Cu diverse forme de campanii, ai dori să vizezi un anumit set de persoane.
Acest lucru te va ajuta nu numai să determini ce grup de persoane să vizezi, ci și să determini cum să abordezi fiecare grup pe baza unor criterii precum vârsta, sexul, zona geografică și personalitatea cumpărătorului.
Metodele de segmentare a unei liste de corespondență includ:
- Efectuează un sondaj
- Monitorizează activitatea contactelor
- Ciclul de cumpărare
- Răspunsurile și frecvența de trimitere
Agață publicul cu un subiect bun
Acesta este cel mai important aspect de reținut atunci când vine vorba de marketing prin e-mail. Potrivit statisticilor, 47% dintre destinatarii de e-mailuri citesc e-mailuri pe baza subiectului, în timp ce 69% raportează e-mailurile ca spam pe baza subiectului.
Drept urmare, chiar dacă ai cea mai bună campanie, dacă titlul tău este rău, nimeni nu îți va deschide e-mailul. Potrivit sondajului, un punct favorabil pentru subiectul unui e-mail pare să fie de 41 de caractere sau aproximativ 7 cuvinte.
Scrierea unui subiect atractiv:
- Urgență – Scrie o linie care creează un sentiment de urgență, ceva de genul „grăbește-te”, „timp limitat”, „ultimul rămas în stoc”
- Curiozitate – Fă subiectul să pară misterios, ceea ce determină publicul să deschidă.
- Personalizare – Asigură-te că atunci când trimiți e-mail către clienți, menționează numele brandului sau numele expeditorului, precum și numele destinatarului
- Oferta – Începeți e-mailul cu focusul pe destinatar
Păstrează e-mailul la lungimea optimă
Timpul înseamnă bani în lumea de azi. În fiecare zi, oamenii primesc un număr mare de e-mailuri. După ce i-ai făcut să deschidă e-mailul, asigura-te că este „lungimea ideală”, adică nu este nici prea lung, nici prea scurt, sau nu vei putea transmite informații precise.
E-mailurile între 50 și 125 de cuvinte au avut cele mai bune rate de răspuns, conform cercetării Boomerang, la puțin peste 50%. Majoritatea oamenilor își verifică corespondența dimineața, în timpul orelor de vârf.
Retine că trebuie să verifice și celelalte căsuțe primite. Nu face conținutul prea lung.
Nu uita să incluzii o propoziție de îndemn la sfârșit. Acesta ar putea fi un buton care direcționează oamenii către site-ul sau magazinul tău. Dacă desfășori un sondaj, ar putea fi un link către un formular de sondaj.
Trimite e-mailuri personalizate și utilizează e-mailuri profesionale
Acesta este un mic sfat crucial care ar putea face o mare diferență în strategia ta de e-mail marketing. Cum te-ai simți dacă ai primi un e-mail cu numele, informațiile și conținutul tău personalizat special pentru tine?
Acest lucru face ca publicul să se simtă special și ca și cum le-ai înțeles pe deplin nevoile. Multe companii trec cu vederea această strategie și trimit e-mailuri către mai mulți destinatari cu informații identice.
Cu toate acestea, nu exagera cu personalizarea, deoarece te va costa timp și îi va face pe destinatari să se simtă inconfortabil.
Un alt lucru de reținut este să trimiți întotdeauna e-mailuri cu un sufix (după semnul „@”) care reflectă numele companiei sau site-ului dvs. tău web. Pentru a-l face să pară mai profesionist, utilizează prefixe precum „informații”, „vânzare” și „asistență”.
Trimite e-mailuri în mod regulat
Este corect și este un lucru obligatoriu. În fiecare zi, primim un număr mare de e-mailuri și există pericolul ca clienții tăi să-ți piardă mesajele.
Când trimiți aceeași campanie, asigura-te că lași un interval de timp stabilit între ele pentru a evita crearea unei imagini negative. Nu îți fie teamă să îți contactezi destinatarii pentru inițiative noi. Acest lucru nu înseamnă că este spam. Spam-ul presupune trimiterea de e-mailuri către persoane cu care nu ai niciun contact prealabil.
E-mailurile tale nu sunt considerate ca spam atâta timp cât ai obținut lista de corespondență într-o manieră autorizată (prin introducere și partajare a informațiilor după bunul plac).
Fă e-mailurile valoroase
Nu în ultimul rând, dă ceva înapoi oamenilor pe care i-ai ajutat. Din cauza concurenței acerbe de astăzi, dacă nu reușești să oferi oferte valoroase, nu veți putea câștiga.
Aceasta este tehnica care necesită cel mai mare efort deoarece necesită imaginația și înțelegerea ta. E-mailurile multiple nu te vor ajuta să convertești. Fă research pe piața, precum și despre publicul tău țintă. Crează materiale cu o combinație de promoții și soluții pentru ca aceștia să vadă cum pot profita de pe urma companiei tale.
Bonus
Îți mulțumim că ai rămas alături de noi până la sfârșit. Dacă ești nou în e-mail marketing, vei dori să învăți cum să colectezi e-mailuri și să îți dezvolți listele de corespondență. Dacă ai propriul site web sau blog, acesta funcționează cel mai bine.
Modalități de a construi o listă de e-mail:
- Crează sondaje și, în schimb, cere adresa de e-mail în schimb
- Crează un conținut pentru accesul membrilor în care numai persoanele înregistrate pot vizualiza anumite conținuturi restricționate pe site
- Ori de câte ori îți promovezi afacerea, fie prin reclame, fie prin intermediul paginii de fb/insta, crează o secțiune care solicită cititorilor să introducă conturi de e-mail
- utilizează modul pop-up de abonament pe site-ul sau blogul tău
- Nu ezita să ceri e-mailuri de fiecare dată, după întâlnirile cu clienții noi
- Găzduiește webinarii online
- Colectează e-mailuri din magazin
Pentru metoda de mai sus, utilizează un instrument precum ActiveCampaign pentru a urmări și a crea campanii profesionale de marketing prin e-mail și servicii de abonament.
În cele din urmă, nu te gândi niciodată să cumpări liste de e-mail din alte surse, deoarece în acest fel, destinatarii vor considera e-mailurile ca spam.
Concluzie
Acum se încheie discuția noastră despre motivul pentru care e-mail marketing este încă relevant, precum și câteva sfaturi care te vor ajuta să îți perfecționezi planul de marketing.
Suntem încrezători că acest tip de marketing va continua să fie relevant în următorii 5 până la 10 ani, deoarece, indiferent de cât de repede au avansat tehnologiile și comunicațiile noastre, încrederea și conexiunile personale sunt cei mai importanți factori pentru orice tip de afacere.
Sperăm că te a ajutat acest articol!
Nu uita de ședința ta de consultanță GRATUITĂ pe Facebook Ads👉Aici.
Mai jos ai și ghidul începătorului în Facebook Ads👇