fbpx

Instagram Story vs Facebook Story- pe care sa o folosesti?

Până acum probabil știți că cei mai mari doi giganți ai rețelelor sociale, Facebook și Instagram sunt deținute de aceeași companie. În caz contrar, iată un flux de știri pentru dvs. În 2012. Directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat că rețeaua sa va achiziționa, pe atunci platforma deja faimoasă, Instagram, pentru 1 miliard de dolari.

A fost cea mai mare achiziție a Facebook vreodată. Atât în ​​ceea ce privește prețul, cât și potențialul de acoperire. După cum se dovedește, o mișcare cu adevărat inteligentă a lui Zuckerberg. Totul s-a întâmplat înainte de a introduce caracteristicile de poveste Instagram și Facebook în lumea social media.

Deci, de ce este important? Ei bine, deoarece subiectul acestui post de blog sunt poveștile Instagram vs Facebook, am vrut să subliniem relația de sorație care există între aceste platforme. Ca în orice afacere de familie, membrii nu se înțeleg întotdeauna. Dar, din nou, probabil că sunt mai asemănători decât ceea ce vor să recunoască.

Pentru a reveni la punct. Există cu siguranță o puternică paralelă între aceste două platforme de socializare. și povestirile lor apar, dar există și unele diferențe. Asadar, haideti sa începem.

Povestea din spatele Poveștilor

Între Facebook și Instagram, Poveștile au fost introduse mai întâi pe Instagram. Dar erau și legați de un fel de scandal. Aplicația de pionierat conectată la formatul Story a fost Snapchat care a introdus-o în 2013. Instagram și-a prezentat versiunea în 2016. care era o copie aproape identică a formatului prezentat până atunci, doar pe Snapchat.

Ambele versiuni au prezentat videoclipuri și fotografii de tip vertical. Au inclus diferite stiluri de filtre și au avut opțiunea de a fi vizualizate în 24 de ore de la postare. La început, mulți utilizatori de Instagram erau sceptici cu privire la actualizarea Story, dar dacă revenim la evenimentele din punctul de vedere de astăzi, Instagram a depășit cu mult popularitatea Snapchat. După unele rapoarte, a salutat de două ori mai mulți utilizatori activi zilnici în comparație cu Snapchat în doar opt luni de existență.

Zburând pe acest val de popularitate, Facebook și-a lansat, de asemenea, propria versiune de Povești în 2017. A servit ca o versiune mai puțin strălucitoare a poveștilor Instagram, fără atâtea filtre și opțiuni de autocolante disponibile. Aceasta a fost o mișcare de înțeles, deoarece Facebook nu se adresează într-adevăr publicului mai tânăr, deoarece Instagram are nevoie de toate efectele suplimentare pentru a „uimi” mulțimea mai tânără care vine din aplicația Snapchat.

Așadar, care sunt diferentele?

În zilele noastre, poveștile de pe Facebook și Instagram încă arată destul de asemănătoare, dar există unele diferențe de experiență ale utilizatorilor. După cum se vede în imaginile de mai jos.

Caracteristici Story Instagram

Deci, să fim mai specifici. În ce constă exact caracteristica Instagram Story? Ei bine, când îl introduceți chiar acum, în partea stângă a ecranului, veți găsi opțiuni: Creare, Boomerang, Aspect, Superzoom, Fără a folosi mâinile. În partea de jos, veți găsi diferite efecte pe care le puteți utiliza în timp ce creați povestea. Dacă aveți nevoie de câteva idei proaspete pentru a crea conținut de poveste Instagram, citiți postarea noastră pe blog: 6 idei creative de poveste Instagram pentru afacerea dvs.

Odată ce ai imaginea pe care vrei să o postezi, o poți edita. Puteți derula pur și simplu la stânga și la dreapta și puteți adăuga diferite efecte fotografiei sau videoclipului. Acestea sunt numite prin nume din diferite orașe, cum ar fi Paris, Oslo sau Lagos. Dacă ai nevoie de mai multă distracție în povestirile tale, Instagram are spatele tău. Dând clic pe fața zâmbitoare din antet, accesați diferite efecte pe care le puteți adăuga la povestea dvs., cum ar fi locația dvs., hashtag, etichetă de nume, autocolante GIF, muzică, sondaj, întrebări, funcție de donație, ora zilei, temperatura, test, trimiteți-mi un autocolant pentru mesaje, autocolant cu numărătoare inversă, o zi într-o săptămână și multe altele.

Este important de menționat aici că Instagram este mereu în schimbare, la fel și aceste caracteristici.

Unele sunt mai permanente, cum ar fi autocolantele de temperatură sau ora din zi, în timp ce altele, precum caracteristica adăugării unui autocolant de donație, sunt mai noi și pot să nu fie permanente.

În cele din urmă, nu putem uita un avantaj important al Instagram Stories. Prin adăugarea opțiunii Highlights, Instagram a oferit utilizatorilor o opțiune de a-și salva poveștile mai mult de 24 de ore. Puteți să creați propriile biblioteci de Povești și să le salvați în profilul dvs. cât doriți. Singurul dezavantaj este că după ștampila de 24 de ore nu puteți vedea cine a urmărit povestea dvs. Ceea ce te va deranja probabil dacă ești o persoană curioasă ca mine.

Caracteristici Story Instagram

Interfața Facebook Story este puțin diferită în ceea ce privește designul și opțiunile, dar este destul de similară cu ceea ce puteți vedea pe Instagram. Când introduceți opțiunea Story, aveți opțiunea de a utiliza Boomerang, de a face o fotografie sau un videoclip sau pur și simplu de a face o fotografie din rola camerei. Așadar, aici, opțiunile adăugate precum superzoom sau aspect nu sunt disponibile.

Când alegeți o imagine sau un videoclip pe care doriți să îl partajați, puteți adăuga apoi opțiuni suplimentare la fel ca pe Instagram. Aici puteți alege între locație, oră, GIF, temperatură, muzică, eveniment, etichetă, sentimente, donație, comentarii, sondaj sau autocolante pentru întrebări.

Din nou, multe dintre ele sunt la fel ca pe Instagram, dar Facebook are propriile sale excepții, cum ar fi sentimentele sau autocolantele de comentarii care se potrivesc caracteristicilor sale. De asemenea, este important să rețineți că opțiunile pentru autocolante pot diferi nu numai în perioade diferite de timp, ci și în diferite țări, deoarece sunt foarte curate și pot urmări rapid evenimentele care se petrec într-un moment dat.

Ce optiune sa luati ca brand?

Să o simplificăm. Dacă publicul dvs. este mai în vârstă, ar trebui să vă concentrați pe poveștile de pe Facebook. Dacă doriți să vizați utilizatorii mai tineri decât ar trebui să creați povești Instagram captivante și distractive.

De ce? Potrivit Statista, cea mai populară grupă de vârstă de pe Facebook în 2018 a fost cuprinsă între 25 și 44 de ani, în timp ce mai mult de 60% dintre utilizatorii Instagram au avut între 18 și 34 de ani. Aceasta este o tendință care este mai importantă doar în zilele noastre, așa că folosiți-o drept ghid dacă ai pierdut ce platformă să folosești mai mult.

Instagram Story vs Facebook Story

Nota finala

Dacă aveți un public Facebook foarte implicat, care include date demografice puțin mai vechi, poveștile de pe Facebook vă sunt prietene. Dacă publicul dvs. este mai tânăr și obiectivul dvs. principal este să vă sensibilizați marca și să creați un fel de „buzz” în jurul produsului sau serviciului dvs., alegeți povești de pe Instagram. Adăugând hashtag-uri, locații și alte opțiuni, vă veți extinde acoperirea și veți atrage noi adepți.

Dacă sunteți pierdut și doriți să încercați ambele platforme pentru marca dvs., puteți face cu ușurință și acest lucru. Folosiți doar opțiunea de partajare și împărtășiți și povestirile pe care le postați pe Instagram pe Facebook. Vorbind pe termen lung, este întotdeauna mai bine să creați conținut original pentru fiecare platformă. Dar, dacă tocmai începeți, este o modalitate bună de a vă construi publicul și de a le cunoaște preferințele pe două platforme diferite.

Sperăm că te-au ajutat aceste informații!

Nu uita de ședința ta de consultanță GRATUITĂ👉AICI pe Facebook Ads.

Mai jos ai și ghidul începătorului în Facebook Ads👇pentru mai multe informații.

Descarcă acum ghidul tău gratuit!
Marketing by

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *