fbpx

5 erori comune in social media pe care le fac brandurile

Ați văzut vreodată o postare pe social media și v-ați gândit: cine a aprobat asta ??? Știu că noi am facut asta. Deoarece marketingul digital a devenit o parte puternică a strategiei de marketing a mărcilor, greșelile din rețelele sociale au devenit adesea o formă de jenă pentru multe mărci. Deoarece aceste platforme fac un teren alunecos ideal pentru a face o greșeală foarte vizibilă. Hai sa vedem cele 5 erori comune in social media.

Mulți dintre giganții internaționali, precum Starbucks, Pepsi sau Dove, au avut eșecuri din cauza asta. Unele dintre ele sunt destul de amuzante, în timp ce altele sunt demne de încredere sau doar trec pe linia unui bun gust. Am făcut o listă cu greșelile frecvente în social media care fac ca internetul să devină nebun.

erori comune in social media

Acelasi continut pe toate platformele

Aceasta este o greșeală de începători pe care o fac multe mărci. Nimic nu arată că nu îți pasă de conturile tale de socializare, ci doar să reposte același conținut pe toate canalele tale. Twitter, Instagram și Facebook sunt platforme diferite dintr-un motiv. Aceeași copie sau vizual excelent pentru Facebook nu va funcționa atât de bine pe Instagram.

De exemplu, greșelile obișnuite pe care le fac mărcile este să plaseze linkuri în copia unei postări de pe Instagram. Toată lumea știe că linkurile nu funcționează pe Instagram Feed. Deci, de ce să te jenezi și să-l pui acolo. Același lucru este invers. Linkul în copie Bio funcționează numai pe Instagram. Deci, nu doar copiați-lipiți textul pe Twitter sau pe Facebook. Pare leneș și neglijent. Cuvinte suntem siguri că nu le doriți ca o descriere a mărcii dvs.

Greseli gramaticale

Toata lumea face greseli. Este un lucru normal. Dar dacă gestionați rețelele sociale ale unui brand, asigurați-vă că reduceți la minimum aceste greșeli. Mai ales cele gramaticale. Există multe programe și extensii gramaticale precum Grammarly care corectează automat textul pe măsură ce scrieți. Utilizati-le!

A face greșeli consistente în scris nu este doar un aspect bun pentru o companie. Creează o imagine neprofesionistă, care este ultimul lucru pe care un brand îl dorește de pe rețelele sociale. Procedând astfel, vă faceți o țintă ușoară pentru trolii de pe internet, care, în acest caz, au dreptul complet să vă batjocorească. Deci, înainte de a apăsa un buton de publicare, asigurați-vă că verificați ortografia și gramatica. Nu eșuați la pașii de bază.

erori comune in social media

Prea mult click bait

Ok, trăim în 2021, iar titlurile clickbait sunt peste tot. Sunt chiar bine în unele cazuri. Dar când mărcile încep să le abuzeze publicând în mod constant aceleași titluri de clic-formulă, devin cu ușurință foarte enervante. Și când îți enervezi continuu adepții, este foarte posibil să-i pierzi. Un caz și mai rău este să deranjezi în mod constant pe oameni care nici măcar nu te urmăresc, dar se încadrează în publicul tău vizat. Nimeni nu dorește să parcurgă feedul și să simtă că este înșelat și bombardat de reclame irelevante.

Filozofia comună pe care o face fiecare clic pentru un trafic bun nu este atât de adevărată. Deoarece dacă atrageți oameni pe site-ul dvs. pe baza unui titlu clickbait (care nu are nicio legătură cu ceea ce este afișat pe site), este foarte probabil că se vor simți frustrați și induși în eroare. Ca să nu mai vorbim că probabil vor pleca cu un gust prost în gură și nu vor mai reveni. Și aceasta este o poveste pe care cu siguranță nu o doriți.

Hashtaguri si emojiuri nerelevante

Emojiurile și hashtagurile sunt instrumente excelente disponibile pe social media. Atunci când sunt utilizate corect, vă pot ajuta să creșteți implicarea în postările dvs. și să creați o imagine mai relevantă a mărcii dvs. Dar acestea trebuie utilizate cu o doză și precauție.

Emoji-urile au devenit un limbaj pentru sine, iar semnificația lor se schimbă constant. Dacă nu sunteți la curent cu semnificațiile lor milenare în continuă schimbare, este foarte ușor să faceți o greșeală. De exemplu, plasarea unui emoji simplu de vinete într-o copie poate fi o mișcare destul de riscantă dacă nu știți care este semnificația sa secundară.

Când vine vorba de hashtag-uri, vă recomandăm să utilizați doar câteva relevante. De exemplu, dacă sunteți o marcă alimentară, nu încercați să acoperiți fiecare hashtag alimentar făcut vreodată. Alegeți câteva dintre cele mai relevante pentru postarea dvs. și păstrați-o simplă. Un alt lucru este să nu vă gândiți prea mult hashtagul oficial. Faceți mai ușor de înțeles și de direcționat. Ceva pe care oamenii îl vor conecta imediat cu marca dvs.

erori comune in social media

Raspunsuri nepregatite

Cu excepția cazului în care ați trăit sub stâncă în ultimul deceniu, știți cât de repede lucrurile devin virale pe internet. Un lucru mai frecvent decât oamenii jigniți de pe internet este batjocura greșelilor care au avut loc pe rețelele de socializare și sunt acum vizibile pentru milioane de persoane din întreaga lume. Mărcile sunt ținte ușoare pentru aceste tipuri de postări. Milioane de oameni din întreaga lume le cunosc, ceea ce reprezintă o bază perfectă pentru o postare virală. Este una dintre cele mai grave din cele 5 erori comune in social media.

Având în vedere acest tip de vizibilitate, atunci când răspundeți adepților dvs. pe rețelele de socializare, gândiți-vă întotdeauna de două ori înainte de a apăsa butonul de publicare. O simplă neînțelegere a sensului sau o interpretare greșită poate duce la o mare greșeală.

Un alt lucru pe care îl sugerăm este evitarea glumelor care traversează linia bunului gust. Unele mărci încearcă să fie excesiv de amuzante sau grozave pe rețelele lor de socializare, care în cele din urmă se întoarce. Există MULȚI oameni pe internet și poți jigni mii dintre ei postând un comentariu greșit despre care ai crezut că poate părea amuzant. Întrebările rasiale, politice și de sexualitate nu ar trebui să fie niciodată batjocurate sau ridicate, mai ales nu pe conturile de socializare oficiale ale mărcii dvs.

În cele din urmă, dacă ați făcut deja o greșeală de a ofensa oameni postând o glumă nesăbuită sau un comentariu, faceți tot posibilul să scrieți scuze sincere. Nu este nimic mai rău decât o declarație de scuze asemănătoare unui robot care, în esență, nu înseamnă nimic pentru nimeni.

Speram ca ti-au fost de ajutor aceste informatii! Acum ai grija sa nu faci cele 5 erori comune in social media.

Nu uita de sedinta ta de consultanta GRATUITA pentru Facebook Ads👉AICI

Mai jos ai si ghidul incepatorului in Facebook Ads👇 pentru mai multe informatii

Descarcă acum ghidul tău gratuit!
Marketing by

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *