fbpx

E-commerce- evenimente pentru pixel

Dacă ai un e-commerce de ceva timp sau chiar acum vrei să pornești unul, întrebarea noastră este: Care este cel mai important lucru pentru promovarea în mediul digital?

Poate te gândești că cel mai important lucru pentru un e-commerce este bugetul. Da este foarte important, dar ce zici dacă nu nu știi nimic despre oamenii care îți intră pe site și ce fac ei acolo( poți să ai buget de zeci de mii de lei, dacă nu ai informații despre ei, nu vei rezista prea mult în afaceri). Ei bine, aici îți sărim noi în ajutor cu un articol exact pe cel mai important lucru. Stay tuned!

Doamnelor si domnilor: Facebook pixel

Facebook pixel este cel mai puternic tool pe care platforma socială ți-l pune la discpozitie. Cu datele care se adună în pixel poți să faci retargetare dinamică. Ce înseamnă retargetare dinamică? Poți să targetezi oamenii care deja au fost pe site-ul tău cu exact produsul pentru care au arătat interes. Mulțumim Facebook!

Facebook Pixel este un tool analitic prin care îți poți măsura efectele promovării înțelegând ce acțiuni realizează utilizatorii pe site-ul tău. Acesta este alcătuit din secvențe de cod ce trebuiesc instalate pe fiecare pagina din site.

Pentru partea de generare trebuie să știi că dintr-un singur Ad Account poți genera un singur Pixel. Codul de tracking îl găsești în tabul de “Events Manager”. Din aceea secțiune, generezi Pixelul basic care conține eventul PageView și ai posibilitatea să alegi celelalte event-uri care se aplică pentru business-ul tău. O dată generat, nu ai posibilitatea să-l ștergi din cont și să-l generezi din nou.

Acum poate te intrebi ce evenimente sunt cele mai relevante pentru un e-commerce.

Mai jos ti-am pregatit o lista cu ele:

  • PageView – acesta este eventul basic și trebuie instalat pe toate paginele site-ului. Prin acest event poți retargeta utilizatorii care au fost la tine pe site, indiferent de pagina pe care au vizualizat-o.
  • ViewContent – acest event trebuie implementat pe paginile de produs. În plus, îți recomandăm să-l implementezi cu următorii parametrii: content_typecontent_idvalue și currency. Prin acești parametrii se va realiza legătura, pentru remarketarea dinamică, între utilizator – produsul vizualizat – feed-ul de produse – reclama de pe Facebook.
  • AddToCart – acest event trebuie să se regăseasca pe pagina coșului de cumpărături. Precum ViewContent, AddToCart trebuie să fie însoțit de parametrii content_typecontent_idvalue și currency. Dacă la ViewContent, parametrii vor prelua dinamic informațiile de pe pagina de produs, la AddToCart, aceștia vor prelua informațiile de la toate produsele din coș.
  • InitiateCheckout – trebuie să implementezi acest event pe pagina în care utilizatorul își introduce datele legate de plată și de livrare. Precum la celelalte event-uri, și acesta trebuie să conțină parametrii content_typecontent_idvalue și currency. Dacă procesul tău de checkout este dintr-un singur pas, poți să păstrezi doar eventul de AddToCart.
  • Purchase – implementarea acestui event trebuie realizată pe pagina de Thank You și trebuie să conțină parametrii content_typecontent_idvalue și currency.

Ei bine, acum că am setat aceste evenimente în site și știm cam tot ce fac oamenii pe site( știu că sună creepy), este timpul să ne facem și niște audiențe de retargetare. Despre ele ți-am vorbit AICI și AICI. Mai jos este un exemplu de audiență din toți oamenii care au vizitat un site în ultimele 30 de zile. Sunt foarte multe combinații pe care poți să le faci. Have fun!

E-commerce

Sperăm că acest articol te-a ajutat!

Nu uita de ședința ta de consultanță gratuită👉AICI

Mai jos ai și ghidul începătorului în Facebook Ads👇

Descarcă acum ghidul tău gratuit!
Marketing by

Sursa:DoAds

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *