fbpx

Cum să creați o prezență online pentru afacerea dvs. offline

Pandemia globală s-a dovedit a fi o necunoscuta pentru toate companiile, indiferent dacă erau mari jucători mondiali sau afaceri offline. Gospodăriile au devenit mai dependente de livrarea la domiciliu și este posibil ca această tranziție la digital să rămână după carantină. Hai să dezvoltăm o prezență online!

Recent, analiștii de la Rakuten Intelligence au comparat volumul comenzilor online de carantină de la produsele alimentare din S.U.A. cu aceeași perioadă a unui an mai devreme și au înregistrat o creștere – cu 210,1%. Potrivit rapoartelor EY, 65% dintre consumatori astăzi vizitează comercianți fizici mai rar și 33% spun că vor cumpăra mai mult la comercianții online în luna următoare.

Există destul de multe lucruri pe care întreprinderile locale nu le pot controla chiar acum, inclusiv reacția guvernului la virus și panica consumatorilor. În loc să se fixeze asupra acestor lucruri, proprietarii și managerii de afaceri sunt acum obligați să își regândească operațiunile obișnuite și să accelereze drumul către transformarea digitală.

În aceste perioade, poziționarea rapidă a afacerii dvs. pe web ar putea fi dificilă, dar totuși, este un pas necesar pentru a vă adapta piețelor în schimbare. Credem că următorii pași vor fi esențiali pentru conturarea prezenței digitale și pentru netezirea tranziției pentru mulți jucători locali.

prezență online

Faceți un plan pentru o prezență online

În primul rând, trebuie să identificați limitele transformării digitale și modul în care produsul va fi livrat pe internet. Nu totul poate fi transformat într-un format online; dacă aveți un magazin de prăjituri, consumatorii nu vă vor putea mânca plăcintele de marcă pe Internet. Cu toate acestea, chiar și atunci când produceți ceva fizic, puteți oricând să digitalizați procesele de marketing și comunicare.


Încă de la început, trebuie să vă reimaginați modelul de afaceri existent în format digital. O modalitate de a face acest lucru este migrarea proceselor actuale și adăugarea de canale de comunicații digitale. Acest prim pas constă în simpla adăugare de canale digitale, cum ar fi site-ul web și social media, în timp ce toate operațiunile rămân în mare parte aceleași. Cu toate acestea, dacă doriți să optați pentru o transformare digitală mai profundă, puteți crea procese mai eficiente și puteți schimba cu totul modelul operațional. De exemplu, puteți dezvolta aplicația pentru furnizori și digitaliza contabilitatea și gestionarea lanțului de aprovizionare.

Pentru multe întreprinderi mici, această necesitate de a intra online este ca o grabă de a lupta împotriva unui incendiu. Pentru a veni cu o strategie rezistentă pe termen lung, trebuie să faceți un pas înapoi de la această grabă și să auditați procesele comerciale actuale. Pentru a menține lucrurile în perspectivă, încercați să vă imaginați cum ar fi compania dvs. în următorii trei ani.

Creați active digitale pentru o prezență online

Pentru multe companii offline, cum ar fi comercianții locali, fermierii, frizerii etc., crearea unui site web ar fi următorul mare pas către conectarea la internet.

Proprietarii de afaceri cad adesea în iluzia că activele digitale sunt ceva standard, simplu și rapid realizat. În același timp, orice investiții semnificative sunt justificate în cazul reprezentării offline (locație, vitrină, design interior etc.).


Pe măsură ce compania dvs. intră online, activele digitale, cum ar fi conturile sociale și site-ul web, devin singurii creatori de imagini care vă creează traficul de acum înainte. Asigurați-vă că, conținutul dvs. este de înaltă calitate și suficient de atrăgător pentru a crea o experiență atractivă pentru clienți.

În plus, trebuie să revizuiți în permanență comportamentul online al utilizatorilor dvs. și să adaptați activele digitale la fiecare etapă a călătoriei clienților lor. Pentru a identifica zonele rămase în urmă, puteți cartografia canalului de marketing estimând timpul petrecut de utilizatori în fiecare etapă și modul în care ratele de conversie se schimbă pe parcurs. Odată analizat, puteți planifica conținutul pentru fiecare etapă.

Comunicați cu clienții

Apoi, trebuie să parcurgeți toate punctele de contact posibile cu clienții dvs. existenți și să vă asigurați că sunt informați și redirecționați în mod corespunzător. Actualizați informațiile de contact și disponibilitatea în hărți Google, conturi sociale și campanii publicitare.


De asemenea, ar trebui să pregătiți mesaje clare către clienții dvs. existenți, care să precizeze dacă mai lucrați sau nu, cum vă pot contacta și cum arată operațiunile dvs. în timpul pandemiei. În funcție de nișa de afaceri în care vă aflați, puteți să plasați aceste actualizări la vitrina magazinului, pe site-ul web, să le postați și să le promovați în social media sau să trimiteți un e-mail.

Achiziționați clienți noi și evoluați

Cu orice dezastru, este inclus și o căptușeală argintie. De exemplu, dacă ați fost producător local sau comerciant, acum puteți găsi noi clienți online, în cadrul direcționării geografice mai largi.
O altă oportunitate este de a încerca noi canale digitale, cum ar fi anunțurile grafice sau native. Utilizatorii consumă mai mult conținut digital în aceste zile, fiind în același timp foarte receptivi la clicurile pe reclame relevante. Prin urmare, există o mulțime de oportunități de a face publicitate și de a câștiga piața.

De asemenea, rețineți că preferințele și nevoile consumatorilor se schimbă constant. De exemplu, dacă produceți costume de baie, este posibil să nu găsiți cererea obișnuită pentru aceasta astăzi. Ceea ce puteți face în acest sens este să vă ajustați oferta astfel încât să se potrivească realității de astăzi. Vă recomandăm să treceți la vânzarea de articole de îmbrăcăminte sport sau alte produse solicitate în aceste perioade de carantină.

Concluzie pentru o prezență online

Blocarea la nivel mondial forțează multe companii offline sa treaca pe internet. Deși în trecut transformarea digitală ar fi putut dura ani, acum ar putea și ar trebui să se facă în câteva zile sau săptămâni. În ciuda faptului că trebuie să vă grăbiți, un efort de transformare de succes este încă realizabil. Cea mai bună abordare aici ar fi să stabilim mai întâi principiile directoare și să luăm decizii suplimentare cu ceea ce se știe deja.

Sperăm că ți-au fost de ajutor aceste informații!

Nu uita de ședința ta de consultanță GRATUITĂ👉AICI

Mai jos ai și ghidul începătorului în Facebook Ads👇pentru mai multe informații.

Descarcă acum ghidul tău gratuit!
Marketing by

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *