fbpx

Collection ads-ghidul complet de realizare

În urmă cu un an de zile, Facebook lansa un nou tip de ad-uri numit Collection, doar pentru device-urile mobile. În tot acest timp, Facebook Collection Ads au câștigat din ce în ce mai multă popularitate datorită faptului că generează o rată mare de engagement cu audiența, formatul acestora având un grad mare de personalizare. Printre obiectivele pentru care poți utiliza această campanie amintim:  creșterea brand awareness-ului, colectarea de leaduri sau creșterea numărului de vânzări.

Este un tool foarte puternic mai ales pentru un e-commerce cu multe produse. Poate fi o experienta a magazinului chiar in Facebook.

Atunci când userii dau click pe ad, se deschide o versiune full screen a acestuia unde pot fi afișate mai multe detalii, precum numele produselor, prețul acestora, reduceri existente, etc.

Cum să creezi collection ads?

Primul pas în setarea unui collection ad este alegerea obiectivului campaniei. Apoi, parcurgi pașii obișnuiți în setarea bugetului, perioadei de campanie, a audienței pe care vrei să o targetezi și a tipului de optimizare.

Apoi la nivelul ad-ului vei avea opțiunea collection ca în poza de mai jos.

Collection ads

După ce ai ales collection, Facebook îți va oferi mai multe templates din care să alegi. Normal, dacă ești creativ și harnic poți să îți faci propriul template.

Collection ads

Noi îți sugerăm să mergi cu Storefront pentru că a adus cele mai bune rezultate în cazul nostru.

După ce alegi Storefront o să ți se deschidă următoarea fereastră. Aici mai mai multe opțiuni:

  • Order dynamically în caz că dorești că toate pozele/videos să fie diferite pentru fiecare persoană care vede ad-ul.
  • Choose a specific order în caz că ai niște poze/videos care ești sigur că o să convertească. Poți să le pui, dar nu vor mai fi dinamice.
  • Dynamic Videos în caz că vrei că Facebook să îți creeze un video din produse, sau poți să pui o imagine dacă apeși pe săgeata în jos.
  • Fixed buton, poți să scrii ce vrei să se vadă pe buton
  • Destination unde trebuie să pui link cu site-ul tău
Collection ads

Spor la făcut reclame!

Nu uita de ședința ta de consultanță Gratuită👉AICI

Mai jos ai și un ghid al începătorului în Facebook Ads👇

Descarcă acum ghidul tău gratuit!
Marketing by

Sursa: AICI

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *