fbpx

Cele 3 obiective de campanii Facebook

Când vine vorba de campanii Facebook, există trei tipuri principale care crează o planie de vânzare. Fii atent în continuare că sigur o să ai multe de câștigat din Cele 3 obiective de campanii Facebook.

Cele 3 obiective de campanii Facebook

1.Awareness campaigns

Campaniile de conștientizare sunt folosite pentru a-i conștientiza pe clienți despre produsul sau serviciul tău. Există două tipuri de campanii de conștientizare dintre care puteți alege: conștientizarea mărcii și acoperire.

Aceste campanii sunt optimizate să fie arătate oamneilor care au mai multe șanse să interacționeze cu reclama.

Chiar dacă aceste obiective ale campaniei sunt concepute mai mult pentru expunere, ambele au opțiunea de a include butoane de îndemn. Reține că anunțurile din aceste campanii nu vor fi optimizate pentru a fi difuzate către persoanele care ar putea da clic pe butonul CTA, dar este o caracteristică plăcută de inclus.

Dacă ai o afacere locală cu o locație fizică, obiectivul de acoperire te poate ajută să atragi mai multă implicare într-o zonă vizată geografic. Utilizând selecția „Toată lumea din această locație” în direcționarea către public, poți direcționa anunțul numai către persoanele care călătoresc în apropierea locației.

2.Consideration campaigns

Campaniile de analiză sunt pentru oamenii care iau deja în considerare un produs sau un serviciu ca al tau. Există cinci tipuri de campanii de analiză: trafic, instalări de aplicații, implicare, vizionări video și generare de clienți potențiali.

Traffic campaign objective

Obiectivul de trafic este conceput pentru a atrage mai mulți oameni pe site. Cauți trafic, nu clienți potențiali sau vânzări, astfel încât acest obiectiv poate funcționa excelent atunci când utilizezi o strategie de amplificare a conținutului pentru a atrage mai mulți oameni care consumă conținutul.

App installs campaign objective

Obiectivul instalării aplicației este aproape identic cu obiectivul de trafic. In loc să trimiți clicurile către site, îi trimiți către un magazin de aplicații, astfel încât să poată descărca aplicația. Dacă ai o aplicație mobilă, vei dori să vă optimizezi campania pentru traficul mobil, astfel încât traficul tău să meargă direct în magazinul de aplicații și să descarce aplicația pe dispozitivul lor.

Engagement campaign objective

Alege obiectivul campaniei de engagement atunci când dorești să atragi mai mulți oameni cu pagina ta sau cu postările tale. Opțiunile obiective ale campaniei de implicare îți permit să faci trei lucruri:

  1. Sporește postările (post engagement)
  2. Promovează pagina (aprecieri de pagină)
  3. Crește prezența la un eveniment de pe pagină (răspunsuri la eveniment)

Anunțurile de engagement post-pagină pot fi extrem de eficiente de utilizat în câteva scenarii. În primul rând, poți utiliza anuntul pentru a testa conținutul pe care dorești să îl utilizezi în campaniile de conversie.

Te va ajuta să determini dacă un conținut rezonează cu publicul țintă și, ulterior, poți transforma postarea respectivă într-un alt anunț pentru converșîi.

Un alt scenariu pentru care se utilizează anunțuri de implicare post-pagină este în timpul unei faze de pre-lansare a unui nou produs, ofertă sau chiar companie. Ideea este de a crea un pic de emoție înainte de lansare.

Următorul tip de obiectiv al campaniei de implicare este promovarea paginii de Facebook, cunoscută și sub numele de campanie „Apreciază”. Există patru motive principale pentru care să derulezi o campanie Facebook Like:

  1. Vei putea difuza reclame fanilor cu o frecvență de două ori mai mare decât cea posibilă pentru non-fani.
  2. Dovadă socială funcționează și cu cât ai mai mulți fani, cu atât ai mai multe dovezi sociale.
  3. Poți crea „Combinatii avansate”, astfel încât să te asiguri că oricine vede anunțul va avea un prieten căruia îi place și pagina ta.
  4. Fanii tăi de pe Facebook sunt interesați de ceea ce faci și sunt o piață caldă, piață caldă are un ROI mai mare.

Obiectivul campaniei de răspunsuri la evenimente este extraordinar dacă găzduiești un eveniment și dorești să vizezi persoanele care sunt susceptibile să se alăture evenimentului tău. Acest tip de obiectiv al campaniei îți permite să crești gradul de conștientizare a evenimentului.

Video views campaign objective

Cu obiectivul campaniei de vizionări ale videoclipurilor, poti transmite mesajul în fața persoanelor care sunt cel mai susceptibile să îl urmărească de fapt. Și oamenii care vizionează videoclipuri tind să cumpere mai mult. Mult mai mult. Alegerea acestui obiectiv poate fi o modalitate puternică de a lansa o campanie de prezentare a produsului către un public rece, care îi stabilește să se deplaseze de-a lungul călătoriei clienților mai târziu în proces și îi face să fie un pas mai aproape de a deveni un client.

Lead generation campaign objective

Dacă obținerea clienților potențiali pentru afacere este o prioritate, atunci acestor campanii ar trebui să fie pe lista. Acest obiectiv al campaniei permite să capturezi informații de la utilizatorii Facebook fără ca aceștia să părăsească vreodată ecosistemul Facebook. Ce este diferit este se deschide un formular în facebook atunci când se da click pe el. Informațiile se completează automat și utilizatorul nu trebuie să părăsească Facebook.

3.Conversion campaign objectives

Conversiile sunt sfântul graal al marketingului pe Facebook. Scopul final este de a converti potențialii în clienți plătitori. Există trei tipuri de obiective ale campaniei de conversie dintre care poți alege:

  • conversii,
  • vânzări în catalogul de produse
  • vizite în magazin.

Să începem cu vizitele în magazin.

Obiectivul campaniei de vizite în magazin combină locația fizică, direcționarea geografică și persoanele cu GPS activat pe telefon. Selectezi raza în jurul locației în care dorești să difuzezi anunțul și alegi butoanele CTA pentru anunț.

Obiectivele campaniei de conversie sunt atunci când dorești să poți urmări și măsura conversiile pe site, pe Facebook sau în aplicația mobilă. Când utilizezi obiectivele campaniei de conversie, în principiu îi spui Facebook: „Vreau oameni care cumpără”.

Dacă ai un magazin online, atunci obiectivul campaniei din catalogul de produse este pentru ține. Acest obiectiv al campaniei este conceput pur și simplu pentru a determina oamenii să achiziționeze mai multe produse.

Acest obiectiv strălucește cu reclame dinamice. Reclamele dinamice crează o reclamă unică pentru fiecare utilizator în parte.

Utilizarea acestui obiectiv de campanie îți oferă câteva avantaje dacă ești în comerț electronic sau ai mai multe articole pe care le vinzi .

Poti promova catalogul de produse cu anunțuri unice fără a configura manual fiecare anunț. Poți afișa cele mai relevante produse din catalog pe baza produselor pe care oamenii le-au vizualizat pe site. Cel mai bun dintre toate, poți ajunge la oameni oriunde. Acest obiectiv rulează pe toate platformele de publicitate Facebook.

Sperăm că acest articol ți-au fost de ajutor cele 3 obiective de campanii Facebook😉.

Nu uita de ședința ta de consultanță Gratuită👉AICI

Mai jos ai și ghidul începătorului în Facebook Ads pentru informații mai profunde.👇

Descarcă acum ghidul tău gratuit!
Marketing by

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *