fbpx

Cele 10 tipuri de campanii ca să îți crești ROI

Atunci când îți construiești planul de publicitate Facebook, creșterea gradului de conștientizare a mărcii tale este o prioritate. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să creezi campanii publicitare Facebook care vizează publicul la diferitele niveluri de conștientizare a mărcii. Iată cele 10 tipuri de campanii Facebook pe care ar trebui să le iei în considerare:

Brand AwarenessCampanii de conștientizare a mărcii

Este primul din cele 10 tipuri de campanii și cel utilizat de cele mai mari afaceri.

Campaniile de conștientizare a mărcii sunt destinate afacerilor care doresc că oamenii să-și amintească marca lor. Nu va fi nevoie că majoritatea afacerilor să utilizeze acest obiectiv. Prin el întotdeauna aloci dolari pentru publicitate pentru evenimente care pot fi acționate. Cu toate acestea, dacă este utilizat, cel mai adesea este orientat către traficul rece și necunoscut.

Reach Campaigns-campanii de acoperire

Campaniile de acoperire sunt destinate afacerilor care doresc să maximizeze numărul de persoane care îi văd anunțurile. Poți utiliza acest tip de campanie în scopuri de reorientare, pentru a ajunge la un public în care numărul total de persoane care văd anunțul este mai important.

Obiectivul de acoperire este utilizat pentru publicuri calde și conștiente de afacerea ta față de traficul rece și necunoscut.

Traffic Campaigns-Campanii de trafic

Campaniile de trafic afișează reclame utilizatorilor cu intenția de ai de pe Facebook și spre site-ul web. De obicei, atrage trafic rece și necunoscut atunci când utilizezi o campanie de trafic. Aceste campanii sunt potrivite când dorești să maximizezi numărul de persoane care vizitează site-ul la cel mai mic cost per vizită.

Cel mai adesea nu ai nevoie de acest trafic pentru a întreprinde alte acțiuni site web.

Post Engagement Campaigns

Obiectivul campaniei Post Engagement va afișa anunțul persoanelor cu cea mai mare probabilitate de a le aprecia, comenta și distribui anunțul. Singura dată când vei folosi acest obiectiv este să oferi un social proof.

Poți rula campanii post-implicare atât pentru traficul rece, cât și pentru cel cald.

App Installs Campaigns-Campanii de instalare a aplicației

Campania de instalare a aplicației va fi utilizată pentru a face publicitate aplicației Apple sau Android pe dispozitive mobile. Facebook oferă posibilitatea de a conduce utilizatorii chiar de la anunțul în Google Play sau App Store și de a optimiza acțiunile de instalare sau acțiunile de cumpărare.

Cel mai bun lucru pentru afaceri este că poți permite Facebook să urmărească totul din aplicație. Poți sa urmăresti multe evenimente și acțiuni ale utilizatorilor.

Când îți configurezi anunțul, poți specifica și ce versiuni de iOS sau Android, precum și tipul de dispozitiv, cum ar fi iPad-urile și iPhone-urile.

Campaniile de instalare a aplicațiilor sunt potrivite atât pentru traficul rece, cât și pentru cel cald.

Video Views Campaigns-Campanii de vizionare video

Poți utiliza campanii de vizionări video pentru a sorta și a cerne traficul rece și a identifica persoanele care ar putea fi interesate de ceea ce vinzi fără a le cere să părăsească Facebook.

De exemplu, unul dintre cele mai ieftine moduri de prospectare este utilizarea unui anunț video și aruncarea către un public rece, deoarece vizionările video sunt destul de ieftine în universul Facebook.

Lead Generation Campaigns-Campanii de generare de clienți potențiali

Campaniile de generare de clienți potențiali sunt un mod unic de a colecta clienți potențiali, fără a fi nevoie să creezi un formular pe o pagină web.

Acest lucru permite să colectezi o mulțime de informații de la un prospect, fără că aceștia să fie nevoiți să părăsească platforma Facebook. Acesta este un mod cu frecare redusă de a colecta clienți potențiali. Evita să perturbi experiența utilizatorului păstrându-l pe Facebook în loc să treci la site. De obicei, nu trebuie să introducă informațiile de contact, deoarece sunt preumplute.

În mod obișnuit, vei utiliza campanii de generare de clienți potențiali pentru trafic rece și necunoscut.

Message Campaigns-Campanii de mesaje

Campaniile de mesaje îți permit să rulezi un anunț care va iniția o conversație cu un utilizator Facebook prin Facebook Messenger sau WhatsApp.

De asemenea, poți afișa anunțuri numite Mesaje sponsorizate în cadrul conversațiilor existente Messenger pe care utilizatorii le au deja cu pagina ta. Există o serie de moduri creative de a utiliza acest tip de campanie.

Multe persoane potențiale au adesea nevoie să primească un răspuns la o întrebare simplă înainte de a cumpăra, ceea ce face din această o soluție excelentă pentru a face acest lucru.

Catalog Sales-Vânzări din catalog

Prin acest obiectiv tu arăți oamenilor ce produse ai în magazin. Acest lucru se realizează prin intermediul „Facebook Catalog. Fii sigur că ai unul bine pus la punct.

Obiectivul este in principal pentru publicul fierbinte pentru că poți să arăți publicului exact produsul pe care l-a văzut în magazin. Se poate utiliza și pentru publicul rece cu rezultate la fel de bune. Încearcă.

Store Traffic-Trafic de magazin

Obiectivul de publicitate din traficul magazinului îți permite să creezi campanii publicitare Facebook pentru a crește traficul și a crește vânzările la magazinele dvs. fizice. Poți selecta obiectivul de trafic al magazinului dacă aveți o afacere cu mai multe magazine și ai adăugat locațiile magazinului tău pe Facebook. Un magazin înseamnă orice loc fizic de afaceri, cum ar fi un magazin, un restaurant, o reprezentanță, o sală de sport sau un salon.

De exemplu, să spunem că ai 10 magazine de îmbrăcăminte în diferite orașe și cartiere. Poți utiliza obiectivul de trafic al magazinului pentru a crea anunțuri cu conținut localizat pentru fiecare magazin sau doar pentru câteva magazine pe care dorești să le promovezi. Anunțurile ar putea include adresa fiecărui magazin, numărul de telefon și o hartă. Poți utiliza direcționarea în funcție de locație pentru a seta zona din jurul magazinelor pe care dorești să ajungi.

Sperăm că ți-au fost de ajutor cele 10 tipuri de campanii!😉

Nu uita de ședința ta de consultanță GRATUITĂ👉AICI

Mai jos ai și ghidul începătorului în Facebook Ads pentru informații mai avansate👇

Descarcă acum ghidul tău gratuit!
Marketing by

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *