fbpx

Ce ce este mai important: reach vs. impresii

Fiecare echipă analizează eficiența promovării pe rețelele de socializare prin obiectivul valorilor cheie. Un astfel de proces necesită o înțelegere profundă a fiecărui indicator și a contextului său. Deși lista variază de la o companie la alta, în general, acoperirea și ratele de afișare sunt valori standard la care fiecare echipă acordă atenție. Hai sa vedem batalia reach vs. impresii.

În lumea rețelelor sociale, există două valori critice pe care 99% dintre echipe le urmăresc, dar deseori nu înțeleg greșit: acoperire și impresii. De obicei, valorile sunt grupate împreună, dar fiecare are propria definiție și are un impact semnificativ asupra strategiei dvs. de socializare.

Să ne dăm seama ce este mai important: reach sau impresii!

Care este diferența?

Pentru a înțelege diferența dintre ratele de acoperire și de afișare, să ne dăm seama mai întâi de semnificația acestora.

Astăzi suntem înconjurați de o cantitate imensă de informații și conținut. Când derulăm fluxul de pe rețelele sociale, vedem tone de fotografii, videoclipuri, texte etc. Dar numai conținutul specific vă atrage interesul. Iată diferența dintre acoperire și impresii.

Numărul total de ocazii cu care utilizatorii de rețele sociale privesc conținutul și fac clic pe acesta sunt considerate ca acoperire, în timp ce numărul total de ori în care conținutul este expus utilizatorilor este considerat impresie.

De exemplu, dacă postarea dvs. publicitară a fost afișată de 300 de ori pe social media, impresiile dvs. sunt 300. Dacă 200 de utilizatori au ales să facă clic pe ea, acoperirea dvs. este de 200.

Cu alte cuvinte, Reach este numărul total de persoane care v-au văzut conținutul. Poate fi o postare, o poveste sau un anunț. Acoperirea contează numai utilizatorii unici. Afișările reprezintă numărul total de vizualizări pentru o postare. Dacă acoperirea contează suma utilizatorilor care au văzut postarea, afișările reprezintă suma tuturor vizionărilor. Un utilizator poate vizualiza același conținut de mai multe ori.

Aceste două valori sunt similare, dar există o diferență în ceea ce privește implicarea. În majoritatea cazurilor, afișările dvs. vor fi mai mari decât acoperirea dvs., deoarece afișările contează expunerea și acoperirea contează interacțiunea.

Diferite platforme de social media au propria lor abordare a numărării acoperirii și a impresiilor. Cu toate acestea, în general, conceptul principal rămâne același. Diferite rețele sociale acceptă intrări diferite, cum ar fi partajări, răspunsuri, clicuri pe profil, etc., unice pentru opțiunile sale de implicare pe platformă.

Dacă doriți să înțelegeți care dintre ele este mai importantă, atunci să aruncăm o privire mai atentă la Reach vs. Impressions pe platforme precum Facebook și Instagram.

Facebook: reach vs. impresii

„Acoperirea este numărul de persoane care au văzut anunțurile dvs. cel puțin o dată” conform Facebook pentru afaceri și „Impresiile măsoară cât de des au fost afișate anunțurile dvs. pe ecran pentru publicul dvs. țintă”. Sună destul de clar.

Apropo de acoperire, pe Facebook, este împărțit în trei categorii:

  • Organic. Acoperirea organică reprezintă numărul de utilizatori unici care v-au văzut gratuit conținutul în News News fără publicitate.
  • Plătit. Acoperirea plătită arată numărul de utilizatori unici care au dat peste conținutul dvs. plătit, cum ar fi anunțurile de pe Facebook.
  • Viral. Acoperirea virală este numărul de utilizatori unici care v-au văzut conținutul prin activitatea prietenului lor, cum ar fi partajarea, aprecierea sau comentarea.

Impresiile Facebook sunt, de asemenea, împărțite în aceleași trei categorii:

  • Organic. Afișările organice arată numărul de afișări ale conținutului dvs. în fluxul de știri fără publicitate.
  • Plătit. Impresiile plătite arată de câte ori a fost afișat conținutul dvs. plătit, cum ar fi anunțurile de pe Facebook.
  • Viral. Impresiile virale sunt de câte ori conținutul dvs. a fost distribuit prin activitatea unui prieten al utilizatorului, cum ar fi partajarea, aprecierea sau comentarea.

Dacă un utilizator derulează ecranul în jos atunci când un anunț este pe ecran, dar apoi decide să deruleze înapoi până la același anunț, acesta contează ca o afișare. Dacă un utilizator se conectează din nou în cursul aceleiași zile și vede din nou același anunț pe ecran, acesta contează ca 2 afișări.

Trebuie remarcat faptul că Facebook contează impresiile în același mod pentru anunțurile imagine și video. Ce înseamnă? Un anunț video nu trebuie să înceapă redarea pentru a putea fi considerat o impresie.

Impresii difuzate și vizualizate de Facebook

În Facebook Ads, există două tipuri suplimentare de afișări: afișările difuzate și afișările vizualizate. Care este diferența?

Impresia difuzată înseamnă că un editor a spus sistemului său să difuzeze un anunț. Este considerat un succes dacă sistemul înregistrează livrarea anunțului. Dar impresia difuzată nu apare neapărat pe ecran. Anunțul ar putea apărea în partea de jos a paginii, sub fereastră sau este posibil ca un utilizator să fi părăsit pagina înainte ca anunțul să fie redat complet.

Impresia vizualizată este mai precisă. Contează din momentul în care un anunț intră pe ecran. Dacă un anunț nu intră pe ecran, nu contează. Afișările vizualizate vă asigură că utilizatorii au văzut conținutul plătit pe care ar trebui să îl vadă.

Instagram: Reach vs. Impresii

Instagram funcționează aproape la fel ca Facebook. Acoperirea este numărul de utilizatori unici care v-au văzut postarea pe Instagram, povestea sau videoclipul IGTV. Impresiile reprezintă numărul de afișări ale conținutului dvs. către utilizatori.

 reach vs. impresii

Iată exemplul statisticilor despre postările Instagram, în care putem vedea că acoperirea este mai mică decât impresiile. În acest caz, 4010 utilizatori au văzut acest post de 4212 ori în total.

De cele mai multe ori, afișările sunt mai mari decât acoperirea, deoarece afișările reprezintă numărul de vizionări ale conținutului dvs. Aceeași postare poate fi vizualizată de mai multe ori, profilul poate fi vizitat de mai multe ori și povestea poate fi vizualizată de mai multe ori. Când afișările sunt mai mari decât acoperirea, înseamnă că publicul dvs. vă vizualizează conținutul de mai multe ori. Conținutul cu rate de afișare ridicate vă poate ajuta să înțelegeți ce tip de conținut funcționează bine.

Acoperirea este, de asemenea, importantă, mai ales dacă doriți să vă sporiți gradul de cunoaștere a mărcii. Este destul de greu să-i faci pe fiecare dintre adepții tăi să vadă și să interacționeze cu conținutul tău. Trebuie să utilizați conținut promovat pentru a maximiza această valoare. Iată ghidul nostru pentru a vă ajuta cu lansarea anunțurilor.

Care este mai important: reach vs. impresii?

Atât acoperirea, cât și afișările sunt valori importante pe care ar trebui să le urmăriți pentru a vă măsura performanța pe social media. Nu putem alege unul peste altul. Atât acoperirea, cât și impresiile măsoară, în esență, implicarea în social media.

Valoarea de acoperire este utilă pentru evaluarea calității unui anunț vizat. Dacă acoperirea este mare, dar nu există conversii, acesta este un semn pentru a verifica structura și calitatea anunțului. Pe de altă parte, afișările vă pot oferi un indiciu cu privire la modul în care utilizatorii răspund la anunțul dvs. Dacă răspunsul este rece, poate ar trebui să schimbați publicul țintă sau scopul anunțului.

Ambele valori sunt importante pentru a vă spori angajamentul. Deci nu există un răspuns corect. Atât acoperirea, cât și impresiile sunt cruciale pentru strategia dvs. de socializare. Cu cât mai mulți oameni interacționează cu conținutul dvs., cu atât platformele de socializare în sine sunt mai susceptibile să vă arate conținutul către mai mulți oameni.

Sperăm că te-au ajutat aceste informații!

Nu uita de ședința ta de consultanță GRATUITĂ👉AICI.

Mai jos ai și ghidul începătorului în Facebook Ads👇pentru mai multe informații.

Descarcă acum ghidul tău gratuit!
Marketing by

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *