fbpx

Campaign Budget Optimization-Când să folosești?

Dacă nu ai rulat niciodată reclame pe facebook, poate acum te gândești( Ce naiba mai zic și ăștia de Campaign Budget Optimization). Fără griji, vom încerca să fim cât mai clari.

De asemenea și pentru cei care au rulat reclame, suntem siguri că o să găsească valoare în cele ce urmează.

Ce este optimizarea bugetului campaniei?

 Campaign Budget Optimization

În cadrul unei campanii, vei seta, de obicei, bugete la nivelul adset pentru fiecare public vizat. Cu toate acestea, CBO stabilește bugetul la nivel de campanie. Algoritmul Facebook ia apoi acel buget și îl distribuie între publicurile active pe care le vizezi. CBO a fost creat pentru a automatiza procesele. Per total, găsește cele mai bune rezultate pe baza bugetului pe care l-ați alocat în cadrul campaniei. CBO( prescurtare) consideră câteva lucruri atunci când alocă bugete între audiențe:

  1. Strategia de buget și licitare: Campaign Budget Optimization distribuie bugete pe baza obiectivului și strategiei de licitare. Alocă bani către cel mai mic cost pe rezultat – cum ar fi un cost pe acțiune (CPA) sau cea mai mare rentabilitate a cheltuielilor publicitare (ROAS) – pe toate seturile de anunțuri. De exemplu, CBO va distribui mai mult buget către un set de anunțuri care a generat un ROAS de 15,70 decât setul de anunțuri cu 1,70 ROAS.
  2. Dimensiunea publicului: un alt factor pe care CBO îl ia în considerare atunci când distribuie bugetul este dimensiunea publicului dvs. și unde găsește cele mai bune rezultate. CBO acordă prioritate distribuției bugetului pe ansambluri de anunțuri cu cel mai mare public. De exemplu, să presupunem că aveți un buget zilnic de 500 lei de cheltuit. Audiența A are o dimensiune de 100.000, dar audiența B are o dimensiune de 500.000, iar audiența C are 50.000. Algoritmul va distribui mai mult buget către publicul B, deoarece există mai multe oportunități.
  3. Numărul de adsets: indiferent dacă ai adsets active difuzate în prezent sau care sunt programate să fie difuzate, CBO își rezervă bugetul pentru ambele, deoarece ia în considerare bugetul la nivel de campanie și nu la nivelul adset. Cu toate acestea, dacă adset-ul nu este programat, ci este oprit, CBO nu va ține cont de setul de anunțuri la rezervarea bugetului.

De ce ar trebui să utilizezi Campaign Budget Optimization?

Facebook a lansat CBO pentru a ajuta agenții de publicitate să își gestioneze bugetele mai eficient. Aceasta este o caracteristică impresionantă dacă se aliniază la strategia campaniei și la modul în care vă construiți campaniile. Următoarele sunt motivele pentru care CBO ar beneficia strategia dvs. de campanie.

Obține mai multă valoare cu campaniile tale

Dacă obiectivul principal este mai multe conversii, o rentabilitate a investiției mai mare sau să obțineți un CPA mai mic, vei câștiga mai multă valoare prin încorporarea CBO în strategie. În general, CBO va găsi oportunitățile cu cel mai mic cost pentru campanie. pe baza obiectivului, bugetului și strategiei de licitare. Atunci când utilizezi CBO, este important să raportezi performanța pe baza nivelului campaniei, mai degrabă decât a nivelului adsets.

Minimizați Repornirea fazei de învățare

Pe baza obiectivului campaniei și a evenimentului de conversie ( cumpărare, vizualizare conținut), Facebook are nevoie de 50 de evenimente de optimizare pe baza ferestrei de conversie pe care ai setat-o ​​la adset pentru a ieși din faza de învățare.

Când nu ar trebui să utilizezi CBO?

Am discutat anterior de ce CBO este o caracteristică impresionantă; are însă căderile sale. În funcție de strategie, iată câteva motive pentru care CBO poate să nu fie alegerea potrivită.

Structura campaniei restricționează flexibilitatea pentru Campaign Budget Optimization

Este posibil ca CBO să nu funcționeze în strategia de campanie dacă sunt bugete stricte, separate prin regiuni sau piete. De exemplu, populațiile variază, ceea ce afectează acoperirea potențială estimată pe Facebook.

Trebuie să controlezi bugetele în toate adsets

Atunci când gestionăm bugetele la nivelul setului de anunțuri, putem controla cât buget va aloca pentru un anumit public. În CBO, există o funcție numită „Limite de cheltuieli stabilite pentru anunțuri”, care să dedice bugete între adsets . Ai putea crede că „această caracteristică va elimina manual gestionarea bugetelor pentru toate seturile de anunțuri”. Gresit. Există anumite restricții la utilizarea limitelor de cheltuieli stabilite pentru anunțuri.

Ca si mica recapitulare

CBO este foarte util în momentul în care ai audiențe apropiate ca și dimensiune și vrei să vezi care rulează cel mai bine. În acest moment Facebook se simte cel mai bine pentru că i-ai dat complet liber la joacă.

În momentul în care vrei să controlezi ce sume merg pe fiecare adset, uită de CBO.

Spor!

Nu uita de ședința de consultanță gratuită👉AICI

Mai jos ai și ghidul începătorului în Facebook ads👇

Descarcă acum ghidul tău gratuit!
Marketing by

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *