fbpx

Bugete minime și cum să configurezi bugetul atunci când începi

Una dintre cele mai frecvente întrebări la lansarea unei noi campanii pe Facebook este: câți bani ar trebui să aloc? Am Bugete minime.

Motivul pentru care bugetul este semnificativ este că joacă un rol semnificativ în rezultatele campaniei tale. În acest tutorial, vom trece prin tipul de bugete și modalitățile de calculare și setare a bugetului potrivit .

Care este bugetul și care este tipul de buget pe care îl oferă Facebook?

Bugetul reprezintă suma pe care esti dispus să o cheltuiesti pentru a afișa anunțurile publicului țintă pe parcursul unei zile sau pe parcursul unei perioade prestabilite. În funcție de obiectiv, poti lua în considerare utilizarea unui buget zilnic sau pe viață.

Bugetul poate fi stabilit pe oricare dintre aceste niveluri:

  1. Nivelul setului de anunțuri: Aceasta este cea mai comună setare implicită de la începutul Facebook Ads.

Atunci când setezi bugetul la nivelul adset, Facebook va încerca să cheltuiască întregul buget, chiar dacă conversiile variază în funcție de adset.

Ce înseamnă acest lucru pentru tine este că trebuie să aloci timp pentru a analiza și a vedea care dintre acestea este cel mai bun / subperformant set de anunțuri și apoi pentru a mări sau micșora manual bugetul respectivului set de anunțuri.

  1. Nivelul campaniei: Aceasta este o opțiune oferită de Facebook.

Cu Optimizarea bugetului campaniei, setezi un buget pe campanie, iar algoritmul Facebook se va asigura că setul de anunțuri cu cele mai bune performanțe va obține bugetul mai mare, reducând în același timp bugetul pentru cel cu performanțe slabe. Când configurezi acest tip de buget, trebuie să ai în vedere numărul de seturi de anunțuri din campanie. Am vorbit mai mult despre CBO aici👉

Bugete minime

Cum pot decide care ar trebui să fie bugetul meu, cu bugete minime?

Înainte de a explica cum să configurezi bugetul, ar trebui să ai în vedere faptul că Facebook cere să se îndeplinească un buget minim pentru a te ajuta să difuzezi reclama. În funcție de ceea ce alegi poate fi:

  1. Dacă decizi să primesti rezultate pentru afișări, atunci bugetul minim necesar este de 5 lei / zi.
  2. Dacă alegi să primesti rezultate pentru clicuri, vizionări video etc, atunci bugetul minim este stabilit la 20 lei / zi.
  3. Dacă alegi să primesti rezultate pentru evenimente precum oferte, instalări de aplicații etc., atunci bugetul minim necesar este de 160 lei / zi.

Configurarea unui buget al campaniei Facebook când începi și îți lipsesc datele anterioare

  1. Utilizează optinunea Facebook bugetul minim pe o zi
  2. Setează prețul pentru cât de mult merită un clic sau o conversie. Procedând astfel, poți monitoriza și ajusta bugetul după cum dorești. Configurează o campanie Facebook pentru 2-3 zile, cu o sumă de 40 lei / zi și licitare automată

Acest lucru te va ajuta să obții datele și informațiile valoroase de care ai nevoie pentru a stabili cu încredere bugetul potrivit pentru campanii.

Un exemplu de bugete mici la un client de al nostru👇

Bugete minime

Sperăm că acest articol ți-a fost de ajutor😉

Nu uita de ședința ta de consultanță GRATUITĂ👉AICI

Mai jos ai și ghidul începătorului în Facebook Ads cu informații mai puternice👇

Descarcă acum ghidul tău gratuit!
Marketing by

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *