fbpx

8 moduri eficiente de a-ți promova afacerea

În ultimii ani, rețelele sociale au progresat de la un concept nou la o necesitate pentru marketeri. Rețelele de socializare, mai mult decât orice alt canal de marketing media, a schimbat complet marketingul tradițional.

Clienții și companiile pot comunica direct pe rețelele sociale. Ambele părți pot interacționa punându-și întrebări reciproc, repostând conținutul celuilalt și construind relații.

Ar putea fi dificil să începi cu marketingul pe rețelele sociale, așa că iată 8 moduri eficiente de a-ți promova afacerea pe social media.

1. Alege platformele potrivite

Există o mulțime de site-uri de rețele sociale unde îți poți partaja conținutul.

În fiecare zi, numărul de site-uri web crește. Este esențial să împărtășești materialul pe platformele corecte dacă dorești să ai succes.

Ar trebui să te gândești la clienții  tăi și la afacere atunci când decizi ce canale să utilizezi. Este esențial să configurezi conturi pe platformele pe care piața țintă le utilizează, astfel încât acestea să se poată conecta cu ușurință cu brandul tău.

Efectuează câteva cercetări pentru a stabili ce platforme sociale ar putea vizita publicul tău țintă.

De asemenea, ar trebui să te gândești ce site-uri web sunt cele mai potrivite pentru produsele tale. YouTube, de exemplu, este o alegere evidentă pentru o companie de producție video.

2. Crează un calendar

În graba să scrii postări în ultimul moment, s-ar putea să postezi conținut de calitate scăzută. Postările repetate sau o pauză în prezența ta pe unul dintre canalele tale pot rezulta dintr-o lipsă de organizare.

Crearea unui calendat de conținut pe social media poate ajuta la evitarea acestor gafe și poate duce la postări mai de succes.

Calendarele de conținut te ajută, de asemenea, să stabilești obiective și să dezvolți strategii pentru a le atinge, precum și pentru a urmări progresul.

Utilizează un calendar standard pentru fiecare canal de socializare pentru a crea un calendar de conținut și planifică postările în avans, complet, cu hashtag-uri, link-uri, fotografii și alte informații.

3. Încurajează engagementul

Desigur, rețelele sociale ar trebui să fie sociale. Acest lucru nu este valabil doar pentru persoanele care vizitează site-urile pentru divertisment. Afacerile, de asemenea, trebuie să fie interactive.

Postează informații interesante, pune întrebări și apreciază, dă share și comentează la postările altor persoane. Cercetarea publicului țintă te poate ajuta să determini ce i-ar plăcea.

4. Nu promova excesiv

Afacerile cad adesea în capcana de a trata rețelele sociale prea mult ca publicitatea tradițională. Nu vrei să te promovezi prea mult în fiecare postare. Trebuie să generezi material pe care oamenii vor dori să îl vizioneze și să se bucure de el.

Este bine să te promovezi din când în când. Unii agenți de marketing urmează regula unu din șapte, care spune că pentru fiecare postare care este direct promoțională, ar trebui să mai existe șase care sunt bazate pe conținut.

Poți distribui articole, poți face o remarcă asupra evenimentelor curente sau poți pune o întrebare în celelalte șase postări.

5. Partajează videoclipul

Pe rețelele de socializare, conținutul vizual este eficient. Conținutul video, în special, este excelent pentru a atrage atenția și pentru a-ți arăta personalitatea și pasiunea clienților tăi.

Oamenii sunt mai înclinați să vadă și să interacționeze cu conținutul vizual pe măsură ce navighează prin feed. De asemenea, îți permite să comunici mai mult decât ai putea într-o postare standard de blog fără a ocupa mult spațiu.

Pentru a obține cel mai bun răspuns, realizează un videoclip captivant, bazat pe narațiuni.

6. Abordează rapid problemele

Sper că majoritatea răspunsurilor pe care le primești pe rețelele sociale sunt bune. S-ar putea să dai de cineva care este supărat, certăreț sau are ceva groaznic de spus despre organizația ta din când în când.

Ar trebui să urmărești cu atenție mențiunile despre afacerea ta pe rețelele sociale pentru a identifica problemele înainte ca acestea să scape de sub control.

Dacă observi o problemă, comunică cu persoana respectivă, cerându-ți scuze în mod public dacă este necesar și oferindu-te să rezolvi problema prin mesaje.

Persoanele care văd postarea vor ști că ai răspuns, dar nu vor trebui să vadă toate detaliile problemei.

7. Construiește o comunitate

Concentrează-te pe găsirea clienților care sunt interesați, loiali și implicați, mai degrabă decât să încerci să obții cât mai mulți urmaritori posibil. Aceste persoane sunt mai înclinate sa dea mai departe numele brandului, să îți aprecieze articolele și să cumpere.

Când creezi o comunitate în jurul afacerii tale, membrii acesteia vor interacționa între ei și vor ajuta la promovarea conținutului.

De asemenea, poți încerca să contactezi utilizatorii de rețele sociale foarte influenți și să le ceri să te ajute scriind o recenzie a produsului.

8. Oferă valoare

A oferi valoare utilizatorilor tăi este poate cel mai important lucru pe care îl poți face pe rețelele sociale. Crează ceva care va fi valoros pentru cititorii tăi. Ar putea fi ceva care îi învață lcururi nou, îi face să râdă, îi distrează sau le oferă un alt beneficiu.

Această componentă a rețelelor sociale este cea care aduce clienții potriviți, încurajează oamenii să te urmărească pe rețelele sociale și ajută la răspândirea conținutului.

Dacă reușești să stăpânești acest lucru, vei fi pe drumul spre o campanie de marketing de succes în rețelele sociale.

Cu peste 3 miliarde de utilizatori activi, rețelele de socializare reprezintă o mină de aur a potențialilor clienți noi și a clienților actuali care pot deveni cumpărători fideli.

Crează o campanie de succes în rețelele sociale și vei putea intra în legătură cu unele dintre aceste persoane, extinzându-ți baza de consumatori.

Sperăm că ți au fost de folos aceste infromatii! Acum pune în aplicare măcar unul din cele 8 moduri eficiente de a-ți promova afacerea pe social media.

Nu uita de ședința ta de consultanță GRAUTUITA pe Facebook Ads👉AICI.

Mai jos ai și ghidul începătorului în Facebook Ads👇

Descarcă acum ghidul tău gratuit!
Marketing by

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *