fbpx

20 de idei de content pentru social media

Cea mai grea parte a derulării oricărui tip de campanie pe retelele de socializare? Sa vii cu idei noi.

Se așteaptă ca specialiștii în marketing să jongleze cu mai multe profiluri sociale și să le mențină la curent cu postări noi. E greu. Urmăritorii dvs. sunt înfometați de conținut nou și vă așteptați să livrați în mod consecvent.

Dar când reciclezi în mod constant aceleași postări din nou și din nou, fluxurile tale sociale încep să se simtă ca un chin.

Tocmai de aceea, brandurile trebuie să aibă mai multe idei de social media în buzunarul din spate. Mai jos am dezvăluit 20 de idei de content pentru mărci mari și mici. Fiecare dintre aceste tipuri de postări este un joc echitabil pentru cei care doresc să-și păstreze amprenta sociala fresh. Deci, hai sa vedem cele 20 de idei de content pentru social media.

1. Creați o serie zilnică, săptămânală sau lunară

Doriți să faceți ca feedul dvs. social să se simtă mai degrabă ca un eveniment in loc de o multime de mesaje aleatorii?

Începeți o serie în care aveți ocazia să interacționați cu fanii dvs. în mod regulat. Oferind conținut relevant într-un clip consistent, puteți construi un obicei în rândul publicului dvs. de a aștepta cu nerăbdare să vada conținut specific de la brandul dvs.

2. Lansează un concurs sau un giveweay

Giveaway 20 de idei de content pentru social media

Oamenii nu pot rezista puterii cuvântului „gratis”.

Desfășurarea concursului ocazional este una dintre cele mai impactante idei de social media atunci când vine vorba de un potențial angajament din partea urmaritorilor.

Conform datelor de la Tailwind, 91% din postările de pe Instagram cu peste 1.000 de aprecieri sau comentarii sunt legate de un concurs. Între timp, se observă că conturile care organizează concursuri în mod regulat cresc cu 70% mai repede decât cele care nu.

Tot ce aveți nevoie este o combinație dintre următoarele:

  • Ceva de oferit. În mod ideal, premiul pentru concursul dvs. ar trebui cumva să fie legat de brandul dvs. (gândiți-vă: produse gratuite sau abonament). Articolele cu premii mari, care nu au legătură, tind să atragă persoane care caută lucruri gratis, care nu se vor traduce în urmaritori pe termen lung.
  • Termeni si conditii. Pentru a vă acoperi legal, termenii și condițiile sunt o necesitate pentru concursul dvs.
  • Un punct de contact. Pe pagina de termeni și condiții, asigurați-vă că lăsați o adresă de e-mail unde oamenii pot lua legătura pentru întrebări sau nelămuriri.
  • Un mod creativ de a intra. Indiferent dacă este vorba de conținut generat de utilizatori sau de un hashtag, a cere urmaritrilor să posteze despre marca dvs. este cel mai bun mod de a încuraja intrările. La urma urmei, scopul unui cadou este conștientizarea mărcii, nu doar pentru a oferi lucruri gratuite.
  • Oh, iar hashtagurile sunt de departe cel mai simplu mijloc de a urmări cine a participat gratuit la concurs.

Nu trebuie să organizați concursuri săptămână după săptămână pentru a profita de recompense. Concursurile sunt o modalitate excelentă de a crește numărul de participanți și implicarea dvs. și sunt o idee excelentă pe rețelele sociale pentru campaniile pe care doriți să le îmbunătățiți, cum ar fi lansările de produse noi.

3. Organizează un Q&A

Q&A 20 de idei de content pentru social media

Popular pe Reddit, o serie Q&A (intrebari si raspuns) reprezintă o oportunitate minunată de a educa și de a interacționa cu urmaritorii tăi. Q&A-urile sunt în esență sesiuni de întrebări și răspunsuri în care puteți să vă împărtășiți cunoștințele, experiențele și perspectivele.

De ce să vă deranjați să găzduiți un Q&A, totuși? Care e ideea? Luați în considerare modul în care un Q&A bifează următoarele casete pentru mărci:

  • Trebuie să-ți arăți partea personală, prezentând fața din spatele cortinei afacerii tale
  • Creșteți gradul de conștientizare pentru marca dvs.
  • Aflați mai multe despre preocupările și interesele publicului dvs.
  • Dacă aveți o echipă numeroasă, puteți încuraja fiecare membru să își desfășoare propriul Q&A în timp pentru a oferi un fel de imagine de ansamblu asupra mărcii dvs.

4. Efectuați o preluare a rețelelor sociale

Uneori, injectarea unei noi persoane în fluxurile dvs. sociale înseamnă a lăsa pe altcineva să preia.

Preluările vă pun domnia conturilor sociale în mâinile altcuiva, de obicei pentru o perioadă de 24 de ore. Transmiterea prezenței tale sociale unui influencer sau unei vedete cu un public masiv și activ este o modalitate primordială de a-ți pune brandul în fața unor fețe noi, precum și de a injecta o voce nouă în contul tău, dacă simți că nu ai experiență. idei de postare pe rețelele sociale. De asemenea, puteți lăsa pe altcineva din compania dvs. să vă preia contul pentru a da feed-ului dvs. ceva gust.

Luați în considerare partenerii de afaceri și relațiile din industrie care ar putea fi buni candidați pentru o preluare. Scopul unei preluări este de a obține o expunere, așa că în mod ideal alegeți pe cineva care are o populație demografică relevantă pentru dvs.

5. Distribuie, fixează , etichetează

Nu vă fie teamă să lăsați fanii și urmaritorii să vorbească.

Nu uitați, nu tot conținutul din feedul dvs. social trebuie să fie al dvs. De fapt, înțelepciunea convențională ne spune că nu ar trebui să fie. Promovarea altor mărci, articole și fotografii relevante de la urmaritorii dvs. este o idee excelentă de conținut care arată că faceți parte din conversația din industria dvs., nu doar un papagal.

6. Creați videoclipuri de dimensiuni mici

Marketingul conținutului video a devenit o necesitate pentru brandurile moderne. Din păcate, mulți consideră că investiția în videoclipuri este prea complicată sau nu este la îndemâna lor.

Dar, atunci când considerați că conținutul video primește exponențial mai multe distribuiri decât videoclipuri sau texte, mărcile ar trebui să se gândească serios la ideile creative de pe rețelele sociale care încorporează videoclipuri.

De aceea, videoclipurile de dimensiuni mici sunt încă o idee perfectă pentru Twitter, Instagram și Facebook. Astfel de clipuri necesită editare minimă, pot fi filmate în câteva secunde și sunt ideale pentru partajare.

7. Reutilizați conținutul

Gândiți-vă la planificarea, efortul și la cantitatea de timp necesară pentru a crea orice conținut. Nu are sens să strângi cât de mult poți scoate din fiecare postare de blog sau videoclip pe care îl faci?

Totuși, iată o statistică îngrijorătoare: 50% din articole primesc doar opt acțiuni sau mai puțin pe social media. Uch.

Pentru fiecare postare pe blog pe care o scrieți sau înregistrați videoclipuri, ar trebui să luați în considerare idei suplimentare pentru promovarea acesteia pe social media dincolo de formatul său original. De exemplu, puteți extrage un citat din conținutul dvs. și îl puteți transforma într-o imagine prietenoasă cu partajarea prin Canva.

Acum, imaginați-vă dacă ați reutilizat fiecare postare pe blog pe care ați scris-o sau videoclipuri pe care le-ați publicat.

Redistribuirea conținutului dvs. nu numai că inspiră o viață nouă în postările vechi sau altfel ignorate, ci și îi împiedică pe urmaritorii dvs. să se plictisească de același mesaj distribuit mereu.

8. Faceți echipă cu un alt brand

TEAM up

Co-marketingul este o situație câștig-câștig. Două mărci fac echipă într-o campanie sau conținut, cum ar fi un webinar, o carte electronică sau chiar o promoție specială. Fiecare companie este expusă publicului celuilalt.

Social media este platforma ideală pentru ideile de campanii de co-marketing, deoarece este atât de ușor să vă sincronizați eforturile.

Căutați mărci cu care să faceți echipa, care nu sunt concurenți, dar au un public țintă similar.

9. Elaborați instrucțiuni și tutoriale

Postările de pe blog nu sunt singurul loc în care urmează să fie educați urmaritorii tăi. În timp ce articolele sunt un mediu bun pentru a descompune instrucțiunile pas cu pas, rețelele sociale pot fi la fel de eficiente.

Când vă gândiți la subiecte pentru tutoriale, creati idei pe care le puteți explica în mai puțin de un minut. Puteți obține puncte bonus dacă subtitrarea dvs. Instagram poate explica, de asemenea, toți pașii necesari.

10. Fă live-uri

lives

Simplu și clar, există ceva convingător despre videoclipurile live.

De fapt, oamenii petrec de trei ori mai mult vizionând videoclipuri Facebook Live decât cele preînregistrate.

Indiferent dacă faceți vlogging din mașină sau desfășurați o sesiune de întrebări și răspunsuri, răspunsul la oameni în timp real stabilește o conexiune mai personală cu urmaritorii dvs.

Cea mai bună parte? Puteți oricând să vă reporniți conținutul video social (gândiți-vă: videoclipuri YouTube, „sneak peaks” pe Instagram).

11. Oferiți clienților atenția

Ce modalitate mai bună de a le arăta clienților că îi apreciezi decât să le dai un drept la opinie?

Treceți dincolo de etichetarea persoanelor care menționează marca dvs. și începeți o campanie care să vă scoată în evidență clienții.

De exemplu, ai putea avea un program al clienților săptămânii care să-i evidențieze pe cei mai loiali clienti ai tăi.

Cu cât le arătați mai multă apreciere clienților și urmaritorilor dvs., cu atât sunt mai multe șanse să vă împărtășească conținutul și să vă promoveze afacerea în numele dvs.

12. Realizați un interviu

Servind ca alternativă la o sesiune tradițională de întrebări și răspunsuri, rețelele de socializare au făcut, fără îndoială, mai ușor ca oricând desfășurarea interviurilor.

Fie prin Twitter sau Facebook Live, intervievarea unui influencer sau a unui profesionist relevant din industria dvs. servește drept combinația perfectă de educație și divertisment. Servicii precum BeLive vă permit să efectuați interviuri ușoare pe ecran divizat în timp real pe Facebook.

Interviurile sociale sunt adesea informale și neobișnuite, devenind autentice pentru publicul tău. Ca un bonus suplimentar, puteți redistribui interviurile dvs. sociale în podcast-uri, postări de blog și videoclipuri YouTube.

13. Crează un meme

meme

Brandurile nu ar trebui să se teamă să-și arate simțul umorului.

În timp ce marketingul cu meme nu este pentru toată lumea, rețelele sociale în sine sunt un teren propice pentru imagini amuzante.

Desigur, rețineți că memele au o perioadă de valabilitate. Dacă publicul tău nu are simtul umorului, memele se pot dovedi a fi demne de mila și fără contact. Acestea fiind spuse, multe mărci cu un public mai tânăr și o prezență socială puternică ar putea beneficia de un conținut de acest fel.

14. Profitați de subiectele de trend

Uneori, cele mai bune idei de social media vin la tine când te aștepți mai puțin.

Subiectele de actualitate de pe Twitter și Facebook reprezintă o modalitate prin care mărcile pot valorifica conținut actual. Deși aveți o fereastră limitată de oportunitate pentru ca un astfel de conținut să fie relevant, postările de actualitate pot înregistra un număr mare de engagement.

Și când aveți dubii, evitați subiectele politice sau potențial sensibile. Nu este nimic mai rău decât să ai de-a face cu un coșmar de PR pe rețelele de socializare, când încerci să fii inteligent.

15. Cereți urmaritorilor să eticheteze un prieten

O modalitate ușoară de a primi mai mult pe social media este simplul act de a cere.

Postările de tip „tag-a-friend” sunt la modă, deoarece încurajează răspunsurile din partea urmaritorilor dvs. și aduc noi adepți potențiali. Având în vedere cât de ușor este pentru cineva dintr-un comentariu sa eticheteze un prieten.

Deși nu trebuie să solicitați etichete în fiecare postare, a face acest lucru este o modalitate bună de a încuraja un răspuns de la o postare care altfel ar putea să nu primească prea multă implicare.

16. Creati o oferta exclusivă pentru social media.

Deși mărcile nu ar trebui să-și împingă urmaritorii prea mult cu oferte și oferte, ideile din rețelele sociale, cum ar fi reclamele carusel pe Facebook, vă pot ajuta să obțineți un ROI financiar din prezența dvs. socială.

Frumusețea difuzării reclamelor în rețelele sociale este că acestea sunt ușor de urmărit. De exemplu, platforma publicitară Facebook oferă o cantitate nebună de informații în ceea ce privește cine vă vede anunțurile, cine face clic și cât valorează clicurile dvs. Între timp, difuzarea codurilor de cupoane exclusive pe Twitter sau Instagram vă poate ajuta să înțelegeți ce procent din următorii dvs. sunt dispuși să cheltuiască.

17. Fă sondaje cu urmăritorii

polls

Dacă social media ne-a învățat ceva, oamenii adoră să-și împărtășească opiniile.

Ideile de pe rețelele sociale, cum ar fi sondajele pe Twitter, sunt o modalitate cu un singur clic de a obține un impuls de la urmaritorii dvs.

Sondajele nu trebuie să fie o chestiune formală și nici nu trebuie să fie legate de vânzări. Rețelele sociale reprezintă o conversație, așa că fii dispus să asculți feedback-ul urmaritorilor tăi.

18. Răspundeți urmaritorilor dvs.

Extinzându-se pe conceptul de social media ca o conversație, mărcile ar trebui să fie întotdeauna dispuse să vorbească cu urmaritorii lor. Timpul publicului dvs. este incredibil de valoros și luarea timpului pentru a răspunde arată că vă pasă.

Indiferent dacă este vorba de laudă, de o preocupare a clienților sau doar de cineva care dorește să spună „Bună ziua”, răspunsurile dvs. pot spune multe despre marca dvs.

Într-o eră în care conversatia socială pentru clienți contează atât de mult, nu vă puteți permite să taceți cu urmaritorii dvs.

19. Du-te în culise

În esență, brandurile reprezintă oamenii. Nu lăsați ca elementul personal al feedului dvs. social să cadă pe marginea drumului.

Oferindu-le urmaritorilor dvs. o „privire din spatele scenei” la compania dvs. semnalează autenticitate. De asemenea, un videoclip la birou nu trebuie să fie o știință a rachetelor.

Ai o mascotă de birou desemnată? Faci o petrecere? Lăsați-i pe urmaritorii dvs. să vadă ce faceți.

20. Împărtășiți o etapă importantă

milestone

Nu în ultimul rând, mărcile ar trebui să fie dispuse să își sărbătorească succesul și victoriile alături de urmaritori.

Prezentat într-o publicație importantă? Atingeți un obiectiv de vânzări? V-ați îngrijorat de o nouă angajare? În cele din urmă ati trecut la acel birou elegant din centru?

Anunță-i pe urmaritorii tăi. Împărtășirea acestor momente cu publicul tău arată partea ta umană în timp ce semnalează creșterea mărcii tale.

Din nou, social media nu se referă la „produs, produs, produs”. A spune povestea mărcii tale și a arăta realizările tale poate cimenta cu adevărat statutul companiei tale în ochii publicului tău.

Ce idei de content pe social media ti au atras atenția?

Dacă v-ați săturat să publicați același conținut vechi, de ce nu incercati câteva idei din acestea? Brandurile nu ar trebui să se simtă niciodată forțate să adere la un singur tip de conținut. Cu atât de multe opțiuni disponibile, feedul tău social nu ar trebui să se simtă niciodată ca o afacere.

Sperăm că te au ajutat aceste informații! Acum treci la treabă și implementează cele 20 de idei de content pentru social media.

Nu uita de ședința ta de consultanță GRATUITĂ pentru Facebook Ads👉AICI.

Mai jos ai și ghidul începătorului în Facebook Ads.👇

Descarcă acum ghidul tău gratuit!
Marketing by

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *