În fiecare secundă, conținutul proaspăt umple rețelele sociale. Toate afacerile, de la startup-uri la corporații importante, investesc timp și bani în gestionarea rețelelor sociale pentru a avea o prezență puternică. Hai sa vedem cele 15 strategii de marketing pe social media.
Cu toate acestea, într-un mediu atât de competitiv, este posibil să rămâneți fără idei noi de publicitate pe rețelele sociale. Totul pare să se repete și rămâi fără idei interesante.
Este posibil ca rivalii tăi să aibă rezultate imense, postări de angajament ridicate și vânzări mari în timp ce te lupți să fii observat.
Dar există câteva vești bune: nu ești singur. Nu este simplu să veniți cu idei noi și să țineți pasul cu cele mai noi tendințe.
Să începem această petrecere!
1. Încărcați conținut în afara orelor de program
Este imposibil de comercializat atunci când publicul dvs. țintă este ocupat la locul de muncă. Când oamenii sunt acasă înainte sau după serviciu, materialul dvs. va atrage mai multă atenție.
În timp ce unii consumatori potențiali pot fi pe site-urile de rețele sociale în timp ce lucrează, alții nu (de exemplu, în timpul prânzului). Este mai probabil să-l folosească în drum spre serviciu sau după cină cu familia.
Promovarea din gură la gură se va baza, de asemenea, mult pe atingerea publicului corect. Aceasta va spori probabilitatea ca aceștia să vă observe bunurile, să navigheze pe site-ul dvs. și poate să împărtășească ofertele dvs. cu alții.
2. Publică conținut de înaltă calitate și autentic
Partajarea regulată a materialelor pe platformele de socializare are un rol esențial în direcționarea traficului și îmbunătățirea veniturilor.
Creați-vă un program de blog și respectați-l.
Postarea de informații de înaltă calitate, autentice și utile reflectă bine compania dvs. Invită potențialii clienți să verifice paginile și site-ul dvs. de socializare pentru informații suplimentare.
Puteți încerca strategii alternative de creare a conținutului dacă întâmpinați tot timpul materiale relevante și valoroase. Pentru a vă ajuta cu generarea de conținut, puteți angaja o agenție, freelanceri sau stagiari.
3. Recompensează-i pe cei mai loiali fani ai tăi
Cel mai bun mod de a atrage mai mulți adepți este să le ascultați nevoile și să vă implicati în mod regulat.
Căutați utilizatori care oferă în mod activ sugestii sau feedback. Încurajați-i să participe la diverse discuții despre produse și recompensații pentru contribuția lor. Recompensarea clienților dvs. menținându-i la curent poate crește vânzările.
Puteți găzdui cadouri și concursuri pentru a vă angaja mai bine cu clienții. Acest lucru va ajuta, de asemenea, la obținerea de conținut generat de utilizatori, recenzii și promovare gratuită.
4. Cercetează-ți concurenții
Care a fost primul pas pe care l-ați făcut în timpul lansării afacerii dvs.?
Dacă sunteți un antreprenor priceput, atunci ați fi cercetat piața pentru a înțelege cererea de produs. De asemenea, este bine să vedeți ce fac concurenții dvs. pe piață.
O strategie de succes va eșua fără o cercetare adecvată. Prin urmare, vă recomandăm să creați o listă de concurenți și să studiați strategiile lor de social media.
Ce fel de postări creează și care este strategia lor de branding?
De asemenea, analizați operațiunile, asistența pentru clienți și interacțiunile acestora. Încercați să înțelegeți ce practici funcționează bine pentru ei. Continuați și modificați-vă strategiile în consecință.
5. Folosiți cuvinte cheie promoționale
Oamenii tind să fie atrași de cuvinte cheie precum „Gratuit”, „oferte”, „reducere”, „cadouri” și „vânzare”.
Dacă încorporați aceste cuvinte în mod corespunzător în postările dvs., acestea vă pot ispiti cu ușurință publicul și vă pot oferi mai multe oportunități de vânzare. Cu toate acestea, asigurați-vă că conținutul de pe rețelele dvs. sociale se potrivește cu cel al site-ului dvs. web.
Astfel de oferte promoționale funcționează cel mai bine în timpul sărbătorilor și al altor evenimente mari. Deși aceste cuvinte cheie vă pot supraîncărca vânzările, aveți grijă să nu exagerați. Nu uitați să vă concentrați asupra sfatului nr. 2 publicând în mod regulat conținut de înaltă calitate și autentic.
De asemenea, dacă simțiți că alinierea strategiilor dvs. de conținut în funcție de sărbători și evenimente este copleșitoare, utilizați instrumente de postare pe rețelele sociale pentru a vă simplifica sarcina.
6. Concentrați-vă pe direcționarea traficului către site-ul dvs. web
Dacă creezi conținut și nimeni nu-l vede, care este beneficiul acestui efort?
Acolo intervine promovarea! Testați diferite postări pentru a vedea ce rezonează cel mai bine cu publicul dvs. Este vorba de imagini, videoclipuri, carusele sau povești?
Maximizați numărul de spectatori de conținut pentru a vă crește traficul pe site. Luați în considerare colaborarea cu alți influenceri din nișa dvs.
Puteți organiza chiar și un concurs de socializare care vă încurajează publicul și prietenii să vă urmeze. Nu uitați, testarea ideilor noi este esențială, așa că continuați experimentarea.
7. Țineți pasul cu ultimele tendințe
Este crucial să fii relevant și să fii la curent cu ultimele tendințe de pe canalele de socializare. Fiind un adoptator timpuriu, puteți găsi modalități de a ieși în evidență și de a vă promova marca mai eficient. Câteva exemple sunt:
- Conținut video live
- Povești de Instagram
- Chatbots de mesagerie
- 360 de videoclipuri
De asemenea, este important să fiți la curent cu modificările algoritmice pe fiecare platformă. Este o sarcină dificilă, dar beneficiile merită timpul tău. Utilizarea acestor tactici este obligatorie pentru a crea o strategie câștigătoare.
8. Creați un hashtag pentru a interacționa cu clienții
Mărturiile clienților joacă un rol foarte semnificativ în social media. Cu toate acestea, căutarea recomandărilor care se încadrează într-un tweet sau o postare pe rețelele sociale poate fi o sarcină dificilă.
Luați în considerare crearea unui hashtag tocmai în acest scop. De exemplu, dacă conduceți o afacere de reciclare, puteți crea hashtagul #CleanTheEarth.
Inspirați-vă clienții să împărtășească poveștile și interacțiunile lor cu marca dvs. utilizând hashtagul. Apoi, puteți reda conținutul lor ca dovadă socială a impactului mărcii dvs.
9. Fii inovator cu videoclipuri pe Instagram
Videoclipurile partajate pe Instagram sunt garantate pentru a atrage multă atenție. Videoclipurile spun povești și prezintă noile produse, branding și mărturii ale clienților. Astfel, captarea și păstrarea eficientă a atenției utilizatorilor.
Puteți intra în direct și puteți lua un tutorial sau o sesiune de întrebări și răspunsuri. Puteți posta role și videoclipuri IGTV pentru a partaja o serie de DIY sau mărturii. Utilizați poveștile Instagram pentru a vă menține prezența și mai activă pe tot parcursul zilei.
10. Includeți pictograme de social media pe site-ul dvs. web
Adăugarea de pictograme de socializare pe site-ul dvs. web aduce mai mulți urmaritori în dispozitivele dvs. de socializare. Acestea vă ajută clienții să vă găsească și să vă urmărească mai ușor. Faceți ca pictogramele dvs. să iasă în evidență prin încorporarea culorilor mărcii în ele. Acest lucru le consolidează bine în tema site-ului dvs. web existent.
Adăugarea acestor pictograme din rețelele sociale va crește chiar șansele ca conținutul site-ului dvs. web să fie distribuit. Elimină acel pas suplimentar de copiere, lipire și partajare manuală a linkurilor către prieteni și familie. Acum pot partaja direct bloguri sau oferte interesante de pe site-ul dvs. web în conturile lor de socializare.
11. Generați conținut sub formă de infografică
Dacă aveți un conținut lung, luați în considerare transformarea acestuia într-un infografic. Proiectați-l cu un instrument precum Canva și Visme și apoi conectați-l la postarea sau profilul dvs. de pe blog, unde clienții pot afla mai multe despre aceasta.
Mulți oameni consideră că este mai ușor să consume conținut în formă vizuală. Infografia este un mod simplu de a adăuga valoare. Acestea sunt, de asemenea, ușor de partajat, ceea ce face ca aceasta să fie o strategie de socializare simplă, dar eficientă.
12. Găzduiți interviuri cu oaspeții
Este o idee bună să găzduiți o discuție cu alți influenceri pe Instagram sau Twitter. Puteți utiliza spațiile Twitter și camerele live ale Instagram. Le puteți tăia din nou în videoclipuri scurte sau postări mai consumabile pentru mai multe vizualizări.
Selectați un hashtag și discutați cu alți influenceri din industria dvs. Vă va ajuta să creșteți implicarea și să vă dezvoltați numărul de adepți. Asigurați-vă că promovați aceste sesiuni în avans folosind povești cu numărătoare inversă. Asta va crea și hype-ul necesar.
13. Generați vânzări prin intermediul rețelelor sociale
Astăzi, puțini mileniali au timp să conducă la magazinele cu amănuntul pentru cumpărături, mai ales atunci când pot cumpăra aceleași produse online, adesea la prețuri mai mici. Instrumentele precum Cumpărături pe Instagram facilitează ca oricând utilizatorilor să cumpere direct din fluxurile lor sociale.
Etichetați-vă produsele spre vânzare și direcționați utilizatorii către o experiență rapidă de verificare a site-ului web. Puteți primi ajutor de la influenceri pentru promovare. Dacă angajați mai mulți micro-influenceri, luați în considerare atribuirea fiecăruia cu un cod promoțional, astfel încât să țineți evidența vânzărilor din fiecare sursă.
14. Susțineți o organizație caritabilă
Clienții adoră afacerile conștiente din punct de vedere social. Puteți folosi rețelele sociale pentru a promova cauze remarcabile sau pentru a partaja informații despre diferite organizații caritabile. Utilizatorii de rețele sociale care nu sunt adepții dvs. vor fi atrași să vă urmărească din cauza unor astfel de inițiative caritabile.
15. Proiectează un personaj memorabil
Are afacerea dvs. un logo, o mascotă sau poate un animal de companie care reprezintă afacerea dvs.? Puteți utiliza acest lucru ca personaj recurent pe rețelele dvs. sociale. Acest lucru îi va ajuta pe oameni să recunoască și să se conecteze cu marca dvs. De asemenea, ar ajuta clienții să se relaționeze mai bine cu dvs., creând un sentiment de familiaritate.
Concluzie
Strategiile de social media vă implică în mod eficient cu potențialul dvs. public. Dacă nu oferi valoare publicului tău, este puțin probabil să vezi rezultate bune.
Promovarea pe rețelele sociale vă conectează publicul la afacerea dvs. la nivel personal.
Faceți întotdeauna clientii dvs. o prioritate absolută și asigurați-vă că strategiile dvs. se aliniază cu interesele lor. Țineți pasul cu tendințele în schimbare pentru a profita la maximum de rețelele dvs. sociale. Și, urmați ideile menționate mai sus cu câteva instrumente utile de marketing digital pentru a vă dezvolta publicul și pentru a vă atinge obiectivele de afaceri mai rapid.
Sperăm că ți a plăcut acest articol! Acum spor la implementarea celor 15 strategii de marketing pe social media!
Nu uita de ședința ta gratuită de promovare pe Facebook Ads👉AICI.
Mai jos ai și ghidul începătorului în Facebook Ads👇