fbpx

10 dezavantaje ale social media marketing

Într-adevăr, există dezavantaje în utilizarea rețelelor sociale pentru afaceri? Suntem sigur că te întrebi cum este fezabil acest lucru. Dacă vei continua să citești, vei descoperi adevărul.

În 2022, rețelele sociale sunt folosite pentru mai mult decât a conversa cu prietenii, a da like-uri la fotografii și videoclipuri și chiar pentru a se urmări unul pe celălalt.

Oamenii le-au folosit pentru a-și promova afacerile sau pentru a crește gradul de conștientizare a brandului.

Multe firme, în special întreprinderile la început, au căzut în ceea ce noi numim o BUCLA DE AFACERI SOCIAL.

Bucla de afaceri sociala apare atunci când firmele cu autoritate sau reach limitat se bazează în mare măsură pe rețelele de socializare pentru a-și face publicitate produselor, ceea ce duce la puține rezultate.

Să începem cu cele 10 dezavantaje ale social media marketing fără alte prelungiri.

1. Nu este construit pentru afaceri

Acesta este cel mai important dezavantaj al utilizării rețelelor sociale pentru afaceri. După cum s-a menționat anterior în articol, multe firme, în special cele noi, cu un reach sau reputație insuficientă, ar trebui să evite să se concentreze pe marketingul pe rețelele sociale.

Chiar dacă compania nu cheltuiește mulți bani pe social media marketing în general.

Acest lucru se datorează în primul rând obiectivului principal al rețelei sociale. Rețelele de socializare, în opinia noastră, sunt concepute pentru a conecta doi sau mai mulți indivizi într-o manieră „ocazională”.

Discuțiile cu prietenii, apreciarea imaginilor, urmărirea unor persoane, vizionarea videoclipurilor amuzante și alte activități comune pe rețelele sociale sunt toate exemple de relaxare.

Adevărat, platformele de social media precum Facebook și Instagram sunt din ce în ce mai folosite pentru a promova afaceri, dar este important să ne amintim de ce au fost create în primul rând și că preferințele și alegerile oamenilor vor rămâne aceleași.

Atunci când consumatorii folosesc rețelele sociale, nu există nicio „intenție de cumpărare”.

2. Feedback negativ și numirea brandului

A fi activ pe rețelele de socializare implică expunerea la o gamă largă de oameni care ar putea fi sau nu interesați să învețe sau să îți vadă compania.

Totul are o latură negativă, iar rețelele de socializare nu fac excepție.

Cu internetul mai accesibil ca oricând, există întotdeauna cei care încearcă să dăuneze reputației.

Dacă compania ta este nouă sau abia la început, este mai probabil să fii vizat.

Oricine poate scrie cu ușurință comentarii critice despre afacerea ta, deoarece este atât de ușor să comentezi sau să participi.

Lucrurile se pot răspândi rapid prin intermediul rețelelor sociale și știi cât de repede se pot răspândi lucrurile.

3. Se bazează foarte mult pe reclame

Reclame, reclame, reclame! Sunt peste tot! Știm că ești enervat de reclame; Noi suntem la fel. Reclamele sunt regii în marketingul web de astăzi.

Acesta spune, de asemenea, ceva despre care firmele de social media sunt bine conștiente. Lansarea reclamelor pe Facebook a schimbat jocul.

Capacitatea sa de a viza anumite audiențe bazate pe o varietate de caracteristici în detaliu este ceea ce îl face un instrument atât de puternic pentru generarea de clienți potențiali online(dezavantajul întreprinderilor mici).

Publicitatea este sursa principală de venit pentru acești giganți pe site-ul lor. De aceea, pun un accent atât de puternic pe publicitate și pe ademenirea persoanelor să folosească platforma lor publicitară.

Unul dintre cele mai semnificative dezavantaje ale rețelelor sociale pentru afacerea ta este acesta.

Cu excepția cazului în care investești o sumă mare de bani, ceea ce nu este recomandat dacă compania ta este încă nouă sau testează piața.

4. ROI scăzut

Un alt dezavantaj semnificativ al rețelelor sociale în lumea corporativă. Marketingul pe rețelele sociale are una dintre cele mai scăzute rentabilități a investiției dintre orice strategie de marketing pe internet. Pentru ca lucrurile să funcționeze cu adevărat, trebuie să investești timp, efort și bani.

Dacă ești un tocilar al rețelelor sociale, ar trebui să știi bine acest lucru. Dacă nu publici sau nu interacționezi cu fanii sau urmăritorii. în mod regulat, vei observa că numărul de urmăritori începe să scadă.

Pe rețelele de socializare rămân doar cei mai înfocați susținători. Dacă brandul sau afacerea ta nu este familiarizată cu un anumit set de oameni sau cu un loc geografic, nimeni nu va fi admirator adevărat.

Cu excepția cazului în care ești bine cunoscut, se consuma foarte mult timp în a construi audiența.

De aceea, înainte de a începe marketingul pe rețelele sociale, trebuie să dezvolți o reputație și să crești cunoașterea brandului și afacerii tale.

Nu va trebui să ieși și să urmărești în masă indivizii în acest fel și nu va trebui să-i alungi.

5. Consumatoare de timp

Una dintre cele mai comune concepții greșite despre rețelele sociale este că este gratuită.

Există diverse platforme de rețele sociale gratuite sau cu costuri reduse accesibile, dar înțelegerea și învățarea modului de utilizare a acestora va necesita ceva efort.

Timpul este o resursă finită.

Companiile care au integrat eficient activitățile de social media în strategia lor de marketing știu cât timp este nevoie pentru a le studia și implementa pe toate.

6. Trebuie să rămâi implicat și activ

Când vine vorba de angajamentul de timp, marketingul pe rețelele sociale necesită implicarea constantă, monitorizarea și activarea eforturilor tale de marketing.

Rețelele de socializare se schimbă continuu și, dacă nu ți pasul, vei rămâne în urmă concurenței.

Orice persoană informată înțelege că, pentru a profita la maximum de orice campanie de marketing pe social media, trebuie să investești atât timp, cât și bani.

Te-ai întrebat vreodată de ce pierzi urmăritori pe Instagram după o săptămână sau două dacă nu postezi? Acesta este cazul.

Oamenii de pe rețelele sociale caută constant conținut nou și interesant. Este treaba ta ca agent de marketing să le furnizezi aceste informații.

7. Dificil de măsurat

Măsurarea efortului de marketing pe rețelele sociale este mai dificilă și mai complicată decât pare.

Mulți proprietari de afaceri vor trebui să facă față acestui dezavantaj.

Ai aprecieri, comentarii, retweeturi și urmăritori peste tot la un moment dat, dar nu îți poți da seama dacă acești factori sunt cu adevărat importanți pentru efortul tău într-un alt moment.

Implicarea și interacțiunile sunt peste tot și nu poți fi sigur de inițiativele tale de recunoaștere a brandului.

8. Probleme de securitate și de confidențialitate

Preocupările privind securitatea și confidențialitatea sunt unul dintre cele mai importante dezavantaje ale marketingului pe rețelele sociale.

Pentru a profita la maximum de efortul tău de marketing în timp ce utilizezi platformele de social media pentru publicitate, practic trebuie să renunți la informațiile tale, atât publice, cât și personale.

Informațiile și datele tale nu vor fi niciodată în siguranță pe site-urile de social media, care sunt o țintă constantă pentru hackeri și persoane imorale.

Aruncă o privire la cele mai noi știri despre încălcarea datelor Facebook; milioane de înregistrări au fost expuse, punând afacerea în pericol, în mâinile unor platforme nedemne de încredere.

Adevărat, site-urile de social media se îmbunătățesc continuu, dar nicio platformă nu va fi vreodată complet sigură.

9. Limitat numai la platformele de social media

Când utilizezi platforme de rețele sociale precum Facebook, LinkedIn, Instagram sau Twitter pentru a comercializa și dezvolta conștientizarea brandului, faci marketing pe rețelele sociale.

Cu toate acestea, acest lucru este limitat la rețelele sociale. Spre deosebire de alte canale de marketing precum SEO sau SEM, care îți  permit să îți răspândești eforturile de marketing pe mai multe platforme și, astfel, să fii mai flexibil, marketingul pe rețelele sociale se limitează doar la asta: rețelele sociale.

Un alt dezavantaj este că platformele diferite necesită abordări diferite. Aceasta este în esență o pierdere de timp, energie și bani.

10. Nu funcționează pentru toate grupurile de oameni

Nu poți folosi marketingul pe rețelele sociale pentru a ajunge la toate categoriile demografice.

Acest lucru se datorează faptului că diverse persoane utilizează rețelele sociale în moduri diferite. De fapt, este posibil ca unele grupuri să nu fie deloc pe rețelele sociale.

Acesta este motivul pentru care trebuie să efectezi cercetări asupra publicului țintă înainte de a implementa orice metodă de marketing online.

Chiar și așa, mai multe grupuri de oameni sunt active pe diverse platforme. Instagram, de exemplu, este mai popular în rândul adolescentelor, în timp ce Facebook este mai popular în rândul vârstnicilor.

Ce ar trebui să faci în schimb?

Deci acum cunoști cele10 dezavantaje semnificative ale marketingului pe rețelele sociale pentru companii.

Pentru a face lucrurile corect pentru afacerea ta, sau pentru a spune altfel, pentru a pune o bază solidă pentru compania ta, totul se rezumă la un singur lucru: stabilirea unei reputații solide și creșterea gradului de conștientizare cu privire la aceasta.

Există trei moduri majore de a face acest lucru acum:

  • Utilizează motoarele de căutare pentru a crește traficul organic.
  • Folosește videoclipuri pentru a promova compania (în primul rând prin YouTube)
  • Devin-o un invitat pe un podcast


Textul, imaginile și audio sunt cele trei moduri prin care consumăm informații online. Un blog, de exemplu, este un mediu bazat pe text. Elementele vizuale vin sub formă de fotografii și filme, în timp ce sunetul vine sub formă de videoclipuri și podcasturi în general.

Deci, înainte de a începe să exploatezi cele trei metode cheie menționate mai sus, vei avea nevoie de un site web. S-ar putea să te gândești la site-ul tău web ca un hub din care atragi vizitatori din mai multe surse.

Pentru a implementa prima modalitate

Trebuie să faci SEO dacă vrei trafic organic din motoarele de căutare. Sigur, este nevoie de timp și muncă, dar beneficiile sunt de obicei multiplicate de multe ori. Nimic nu bate traficul din motoarele de căutare organice.

Acesta este traficul generat de utilizatorii care doresc să cumpere ceva. Ca rezultat, poți fi sigur că se vor converti.

Pentru a implementa a doua cale

Este esențial să folosești videoclipuri pentru a te ajuta să îți dezvoltați afacerea. Potrivit statisticilor, videoclipurile vor reprezenta 80% din traficul mobil până în 2022.

Aceasta este o sarcină simplă pe care o poți realiza cu ajutorul YouTube. YouTube, al doilea cel mai mare motor de căutare din lume, este, fără îndoială, cel mai bun site pentru a publica videoclipuri gratuite pentru a promova brandul.

În fiecare zi, milioane de oameni vizitează YouTube pentru a vedea videoclipuri educaționale. Fii sigur că filmele tale sunt atât informative, cât și distractive.

Vestea bună este că îți poți monetiza și canalul. În consecință, este o situație de câștig-câștig. De asemenea, poți utiliza fiecare videoclip pentru a trimite publicul înapoi la site-ul web.

În sfârșit, podcast

Pentru a câștiga autoritate, menționează compania ta pe un podcast local sau bine-cunoscut.

Aceste site-uri web de podcast nu numai că te ajută să îți promovezi compania, dar se conectează și la acestea. În acest fel, obții beneficiul SEO, precum și vizitatori de recomandare.

Procedurile descrise mai sus necesită timp, dar merită efortul. Este timpul să sari în marketingul pe rețelele sociale odată ce ai stabilit suficientă expunere și reputație.

Oamenii trebuie să fi auzit până acum despre firma ta și despre reputația ei. Este destul de simplu să generezi audiențe de aici, iar partea cea mai bună este că nu trebuie să le cauți. Își vor găsi drumul către tine.

Concluzie

Aici se încheie discuția noastră despre dezavantajele marketingului pe rețelele sociale pentru companii.

Argumentele precedente nu au scopul de a te descuraja să te implici în marketing pe rețelele sociale.

Sigur, există beneficii în utilizarea rețelelor sociale pentru marketing. Cu toate acestea, scopul acestei postări este să te ajute să înțelegi ce trebuie să știi înainte de a te apuca.

Cea mai importantă concluzie din acest eseu este că nicio afacere nu poate avea succes doar prin social media marketing și vă putem asigura că nicio firmă de succes nu se concentrează în primul rând pe social media marketing.

Înainte de a începe, ar trebui să te concentrezi pe creșterea vizibilității și a reputației.

Sperăm că te au ajutat aceste infromatii!

Nu uita de ședința ta de consultanță GRATUITĂ pentru Facebook Ads👉AICI.

Mai jos ai și ghidul începătorului în Facebook Ads👇

Descarcă acum ghidul tău gratuit!
Marketing by

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *